Søndag ble Mats Bjarg (25) fra Oslo og Daniel Henriksbø (27) fra Kvinesdal tatt av en kjempebølge på Stapnes utenfor Egersund. Også Henning Høifødt ble tatt av bølgen, men i motsetning til kollegene, klarte han å berge seg i land.

Avsluttet

Siden da har Bjarg og Henriksbø vært savnet og en leteaksjon har pågått både i vann og på land.

Etterhvert gikk redningsaksjonen over til å bli søk etter antatt omkomne og fredag besluttet politiet å avslutte søket for godt.

– Søket ble avsluttet klokken 15.00, uten funn. Det har blitt foretatt svært grundige søk både til lands og i sjø. Vi har besluttet å avslutte søket for godt, opplyser operasjonsleder Irene Ragnhildstveit ved Rogaland politidistrikt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SIKRET: To fra letemannskapet undersøker strandkanten utenfor Egersund. De vanskelige forholdene gjør at mannskapet må sikres med tau. (Foto: GUNNAR KVASSHEIM/Afp)

Nye opplysninger

Hun understreker at dersom det dukker opp nye opplysninger i saken vil søket vurderes gjenopptatt.

Mats Bjarg jobbet som b-fotograf på filmen «Skumringslandet». Han har bakgrunn fra flere film og reklameprosjekter, og har utdannelsen sin fra film- og fjernsynslinja på Høyskolen i Lillehammer.

Daniel Henriksbø startet selskapet Vidvinkel film, som produserer «Skumringslandet». Henriksbø hadde en svært sentral rolle i filmprosjektet som produsent.