Hvitt er kanskje den fargen som passer 1 serien best, ettersom de store frontlysene blir mindre
Hvitt er kanskje den fargen som passer 1 serien best, ettersom de store frontlysene blir mindre "utstående" da. Bilen byr på høy premiumfølelse, gode kjøreegenskaper og mer plass enn forrige generasjon.

Årets Broom-bil 2011: BMW 1-serie - Golf-klassens mest kjøreglade

GI DIN STEMME: Årets store bilkåring er i gang på broom.no

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

2011 nærmer seg slutten – og nå er det tid for å se litt tilbake på hva dette året har gitt oss av nye biler. Derfor inviterer vi alle lesere på broom.no til å bli med og kåre den bilen vi i fellesskap synes fortjener tittelen Årets Broom-bil 2011.

Vi har plukket ut de mest aktuelle kandidatene og presenterer dem hver dag framover. Nå har du sjansen til å stemme på din favoritt – og samtidig få med deg en liten oppsummering av bilåret 2011.

Dagens kandidat er BMW 1-serie.

LES OGSÅ: Vi har testet årets morsomte bil: BMW 1 M Coupe

Del med dine Facebook-venner

Ikke heeelt BMW ...

Første generasjon 1-serie ble møtt med skepsis. Ikke alle var like fornøyde med at det tyske premium-merket plutselig skulle lage en liten, billig (alt er relativt ...) bil – med siktet stilt inn på biler som VW Golf og Opel Astra.

Men suksess ble den likevel. Bakgrunnen for det er hovedsakelig at dette er en døråpner for mange som har ønsket å kjøpe BMW, men ikke hatt råd. Nå var inngangsbilletten mye lavere – men du fikk fremdeles bakhjulstrekk og kjøreegenskaper utenom det vanlige.

Resultatet er at 1-serien har gitt en betydelig tilgang på nye kunder, som tidligere kjørte andre merker.

LES OGSÅ: Her er den splitter nye 1-serien fra BMW

Større og bedre

I 2011 kom oppfølgeren. Den er også en nyhet – fordi den trolig er siste generasjon 1-serie med bakhjulstrekk. Den neste er nemlig tiltenkt forhjulstrekk. Akkurat det skaper nok ikke bare misnøye, men rett ut aggresjon fra hard core BMW-folket. For dem er det nemlig uhørt at "deres" bil skal ha noe annet enn bakhjulstrekk eller xDrive (4x4).

Men den tid, den ... sorg? Inntil videre kan i alle fall BMW-kjøpere nyte 1-serien med bakhjulstrekk – og en langt høyere premiumfølelse enn den utgående modellen kan by på.

Bensin best

Designet utvendig faller ikke i smak hos alle – men interiøret byr i alle fall på opplevd kvalitet som få andre kan vise til.

Motorene er svært gjerrige – og vi har testet begge innstegsmodellene, nemlig 116 D (diesel) og 116i (bensin)

Kort oppsummert konkluderte vi med at begge modellene leverer ypperlige kjøreegenskaper og har gode motorer, men at det denne gangen er bensinmotoren vi synes gir mest for pengene.

Visste du at:

- BMW har laget en av sine morsomte biler basert på 1-serien: 1 M Coupe

- Hele 70 prosent av 1-serie-kjøperne er førstegangskjøpere av BMW

- 1-serie kommer trolig med forhjulstrekk i 2014

Under kan du stemme på din favoritt