Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

VW Golf IV: – Må jeg virkelig på verksted for å skifte lyspære?

Noen bilprodusenter gjør det ikke enkelt for kundene sine ...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei jeg har en Golf generasjon 4 og er akkurat nå en enøyd banditt. Det vil si at pæra har gått på venstre side og jeg er ikke mann om å få til og bytte den. Har ikke noen instruksjonsbok i bilen (godt brukt bil som har hatt mange eiere) men når jeg surfer på nettet finner jeg mange som mener at dette er en verkstedjobb å skifte pæra. Det skjønner jeg ikke helt. Det må da være mulig og få til å gjøre dette selv om man ikke er akkurat er av handyman-typen?

Benny svarer:

Jeg skjønner at dette kan høres ganske merkelig ut, men det er faktisk flere bilmodeller hvor en ”vanlig” bileier er ganske sjanseløs på å skifte lyspærer.

Etter min mening er det et temmelig uakseptabelt valg av bilprodusentene. Men sånn er det nå en gang, og når man eier en sånn bil er det bare å ta konsekvensen av det.

Del med Facebook-vennene dine

På noen biler er det rett og slett blitt så kronglete at man trenger spesialverktøy. Det kan også være svært tidkrevende for en som ikke vet hvordan det skal gjøres. I verste fall risikerer man også å ødelegge saker og ting underveis, og da kan det fort bli veldig dyrt.

På Golf 4 mener jeg det skal la seg noenlunde greit gjøre å ta dette selv hvis du er litt fingernem, et av triksene er å ta av støtfangeren hvis du vil slippe veldig mye knoting. Må få legge til at fangertrekket sitter i bare syv klips og er kjapt å demontere – så det er ikke riktig så dramatisk som det høres ut til.

Jeg vil også tro de aller fleste verksteder er greie og tar dette med en gang hvis du stikker innom, i alle fall hvis det ikke er en av årets mest travle dager.

LES OGSÅ: Denne lyspæra koster 3500 kroner

Lykke til i mørket!

Her må du lete: Gjør et kupp på de sjeldne bruktbilene


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Nå begynner dette å bli en sjeldenhet

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: