SKUESPILLER: Lena Kristin Ellingsen
SKUESPILLER: Lena Kristin Ellingsen

Kan velge og vrake etter «Himmelblå»-rolle

... men Lena Kristin Ellingsen etterlyser større gjennomtrekk i skuespillerbransjen.

Lena Kristin Ellingsen slo igjennom med rollen hun spilte i NRK-serien «Himmelblå».

Etter et helt år borte fra rampelyset, er Ellingsen igjen filmaktuell samtidig som hun spiller i stykket «Rockeulven» på Oslo Nye Teaater.

Heldig med Himmelblå

– «Himmelblå» har jo gjort sitt til at jeg på en eller annen måte føler meg tryggere som skuespiller. Jeg kan velge litt mer i hva jeg har lyst til å gjøre, samtidig så er jeg jo freelancer, så jeg vet jo aldri hva som venter bak neste sving, sier Ellingsen, som etterlyser større gjennomtrekk av skuespillere på rollelistene i norsk film og teater.

Les også: Lena Endre skiller seg for fjerde gang

Vil ha mer gjennomtrekk

– Ofte ligger det på en regissør eller en produsent. Når man velger, kan man jo gå litt bredere enn det man har gjort til nå. Det er vanskelig å få roller i Norge, sier Ellingsen.

– Hvis du først har slått igjennom, er det lettere, men det er jo da det er viktig at man tenker igjennom og prøver å finne nye fjes også, mener skuespilleren.

Sykmeldt i et år

Ellingsen har nylig begynt å jobbe som skuespiller igjen etter å ha vært sykmeldt i et år.

Til Dagbladet fortalte hun tidligere i år at hun fikk en form for depresjon og var utmattet. Nå ser hun framover og fokuserer på framtidige prosjekter.

Les også: Lena Kristin Ellingsen tok med bestemor (92) på premiere

– Det er noe som jeg har lyst til å legge bak meg. Det er begrenset hvor mange ganger man skal si de samme tingene, nå ser jeg bare framover og har masse energi og arbeidsvilje, sier Lena Kristin Ellingsen.