Mikael Lustig snakker om den nye EM ballen. (Foto: TV 2/)
Mikael Lustig snakker om den nye EM ballen. (Foto: TV 2/)

Se Lustig øve inn EM-straffe med splitter ny ball

Rosenborgspillerne har testet den nye offisielle EM-ballen.

Trondheim (TV 2 Sporten): – Det er bare å legge ballen på merket å sette den i krysset, sier Mikael Lustig, før han stolt gjør akkurat det foran TV 2s kamera.

Svensken reiser nå til Skottland og profftilværelse i Celtic, men fikk som en av de siste arbeidsoppgavene på Lerkendal i oppdrag å teste den helt nye fotballen som skal brukes i EM neste sommer.

– De sier at keepere skal få bedre grep, men samtidig skal man kunne skyte bedre og styre skuddene som man vil. Jeg tror dette vil være positivt for både utespillere og målvakter, sier Lustig, som etter all sannsynlighet blir blant Erik Hamréns utvalgte i Polen og Ukraina neste sommer.

Se RBK-erne teste EM-ballen i videovinduet øverst!

Viderutvikling av Tango-ballen
Produsenten har brukt to år på å utvikle den offisielle ballen til fotball-EM. Tango 12, som den kalles, ble lansert i Kiev i kveld, og er en ny og oppgradert versjon av EM-ballene fra 1980-tallet.

– En ny overflate gir bedre grep til både hansker og sko. Den er vanntett og veier like mye selv om det regner, hevder Niklas Brajic, som er Sports marketing manager i Adidas.

– Det er mye nytt. Det er veldig bra at den er vanntett, i tillegg går den ikke så mye frem og tilbake i lufta som den gamle, mener Markus Henriksen etter en 20 minutters skuddøkt på Lerkendal.

– Det er bare å trene som f...
Rosenborg vil også ta i bruk de nye ballene fra nyttår, men Markus Henriksen får ikke oppleve EM-sluttspill i denne omgang. Keeper Daniel Örlund har imidlertid fortsatt sjansen til å spille seg inn i Sveriges tropp til EM neste sommer, og har planen klar.

– Det er bare å trene som f... med den nye ballen, gliser svensken.

UEFA EURO 2012 starter 8.juni i Warszawa.

Vinn EM-ballen!
Vi i TV 2 Sporten har vert så heldige og skaffet oss fem EM-baller. Den offisielle ballen til sommerens fotball-EM i Polen og Ukraina ble lansert i Kiev i kveld og vi vil i samarbeid med Adidas Norge og Gambit Hill & Knowlton Norway dele den ut til fem heldige vinnere.

For at du skal bli en av de fem heldige vinnerene av EM-ballen har vi en liten utfordring til deg:

Hva er ditt beste EM-minne?

Disse vant EM-ballen. Gratulerer!

Ola Røsegg, Beitstad
Oscar Sandvik, Husøysund
Pål Egil Skauen, Fredrikstad
Mats Trosvik, Brumunddal
Halvor Elgåen, Hønefoss