Amanda Kurtovic (Foto: TV 2/)
Amanda Kurtovic (Foto: TV 2/)

Kurtovic: – Jeg oppfattes som en diva

Men Amanda Kurtovic mener selv hun er stille og beskjeden.

På rekordtid er Amanda Kurtovic’ navn blitt en gjenganger på nordmenns lepper.

Larviks venstrehendte stjerneskudd er en hit i Larvik-trøya – og nå også på landslaget. Spesielt etter at 20-åringen har skremt motstanderne med signaturskuddet, underarm og rett i vinkelen, en rekke ganger. Jeg vet at jeg blir oppfattet som en diva på banen.

Les også:Sjekk Nora Mørks utvalgte til Håndball VM-manager
Les også: Det er håndball-VM i Brasil, men nesten ingen vet hva det er

– Egentlig ingen diva
I tospann med en av hennes beste venninner, og argeste konkurrent, Stine Bredal Oftedal, seiler Amanda Kurtovic opp som favoritt til å få yndlingstemplet blant årets mesterskapsjenter.

På banen ser hun ut til å være på grensen til arrogant – og i intervjusituasjoner virker hun å ha vært i gamet lenge. Det har hun imidlertid ikke. Og arrogansen er en illusjon, skal vi tro Kurtovic selv.

– Jeg vet at jeg blir oppfattet som en diva på banen. Men slik er jeg egentlig ikke, jeg er heller litt stille av meg, og kanskje litt beskjeden, forteller Kurtovic til TV 2 Sporten.

Lojal venn
Venninnen er enig.

– Privat er Amanda litt stille, sier Stine Bredal Oftedal, som beskriver Larvik-spilleren som en av hennes beste venner.

Les også: Stine Bredal Oftedal er «the comeback kid»

– Amanda er en av de beste vennene man kan ha. Hun er utrolig lojal, og sier du noe til Amanda, så vet du at det ikke fortelles videre. Du kan stole på henne fullt og helt, sier Oftedal til TV 2 Sporten.

Kurtovic og Oftedal (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Kurtovic og Oftedal (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Det gylne 91-kullet
De er født samme år, og har vært konkurrenter på håndballbanen i en årrekke. Likevel har det aldri vært ondt blod å spore mellom de to 91-modellene.

– Jeg spilte ikke mot Amanda før jeg var blitt for gammel til å mislike en motspiller fordi hun var god. Vi har jo også gått gradene sammen på u-landslaget og ble raskt gode venner. Senere gikk vi også i klasse sammen på Wang, forteller Oftedal, som også gikk i klasse sammen med Nora Mørk – den tredje delen av trekløveret anno 1991.

Les også: Styrtregn ødela dansk VM-trening i Brasil

Under fjorårets EM på hjemmebane var Nora Mørk en åpenbaring for Norge. I år er Mørk ute med skade, men venninnene håper å gjenta bedriften fra fjoråret.

– Vi har spilt på oss selvtillit under oppkjøringen til VM, og selv om det ikke skulle bli så mye spilletid så vet vi i alle fall at vi er gode nok til å hevde oss internasjonalt, sier tospannet.