Disse regnes alle som floppkjøp i Premier League: Diego Forlan, Sergei rebrov, Fernando Torres, Steve Marlet og Jo. (Foto: MONTASJE/SCANPIX/)
Disse regnes alle som floppkjøp i Premier League: Diego Forlan, Sergei rebrov, Fernando Torres, Steve Marlet og Jo. (Foto: MONTASJE/SCANPIX/)

Her er ti andre spissflopper i engelsk fotball

Fernando Torres er ikke alene om å slite etter et klubbskifte.

London (TV 2 Sporten): Fernando Torres hører ”what a waste of money” av motstanderens supportere hver eneste uke.

Mot Liverpool på tirsdag hadde han igjen store problemer med å prege en fotballkamp. Daily Mail prøver nå å trøste spanjolen med at han ikke er den eneste som har slitt med å score mål etter et klubbskifte.

Her er avisens liste:


Gary Birtles: Angriperen gjorde det bra i Nottingham Forest, men på Old Trafford gikk det alt annet enn bra. Med et målsnitt på lite imponerende 0,2 per kamp, mistet han plassen på laget i 1982/1983-sesongen.

Alan Brazil: For Ipswich scoret Brazil rikelig med mål, men scoringene kom aldri på rekke og rad for verken Tottenham eller Manchester United på 80-tallet.

Ian Rush: Waliseren valgte å forlate Liverpool til fordel for Juventus i 1987. Sesongen i forveien hadde han banket inn mål for rødtrøyene, men i Italia ble det bare åtte scoringer på 29 kamper. Det tok ikke lang tid før Liverpool-legenden returnerte til mer hjemlige trakter.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager

Andrea Silenzi: Nottingham Forest forventet store ting da Silenzi kom til klubben i 1995. Han ble den første italieneren til å spille i Premier League, men det ble alt annet enn en suksess. Ingen scoringer på 12 opptredener endte i at manager Dave Bassett rev kontrakten i fillebiter. Spissen nektet nemlig å returnere til Sherwood-skogen etter et utlånsopphold hos Venezia.

Stephane Guivarc’h: Kom til St. James’ Park som VM-vinner med Frankrike, men han vil aldri bli husket som en helt hos Newcastle-fansen. Franskmannen ble hentet av Kenny Dalglish, og han scoret allerede i debuten, men deretter ble det bare tre kamper til før han ble solgt til Rangers.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Carl Leaburn: Målstatistikken til Leaburn i Wimbledon er ikke med på å heve CV-en. Bare fire mål på 58 kamper var angriperens fasit mens han var hos ”The Crazy Gang”.

Sergei Rebrov: Han kom til White Hart Lane som den mestscorende i ukrainsk Premier League gjennom tidene, i tillegg til å ha sikret seg toppscorertittelen i Mesterligaen i 1999/2000-sesongen. For Spurs ble det bare ti mål på 60 kamper.

Steve Marlet: I 2001 ble franskmannen Fulhams dyreste spiller. I 2003/2004-sesongen fikk han bare én kamp før han ble sendt til Marseille på lån. Eier Mohamed al Fayed mente at Marlet var så dårlig at han gikk til sak mot manager Jean Tigana fordi han mente at spissen var altfor dyr.

Diego Forlan: Etter at han forlot Manchester United har det gått strålende for Diego Forlan, men i England ble han tidlig stemplet som en flopp. Han trengte hele 27 kamper på å score under Alex Fergusons ledelse.

Jo: Manchester City bladde opp rikelig med pundsedler for brasilianeren, og på det tidspunktet ble han klubbens dyreste spiller noensinne. Jo fikk svært lite spilletid, og scoret bare én gang i Premier League for de lyseblå.

Diego Forlan (Foto: JUAN MABROMATA/Afp)
Diego Forlan (Foto: JUAN MABROMATA/Afp)