Året 2011 nærmer seg slutten og det er på tide å oppsummere noen av årets saker. I TV 2 hjelper deg har vi tatt produktene på ordet, og undersøkt om de virkelig holder det reklamen sier de skal gjøre. Og da snakker vi om blant annet slankesolarium, mannekorsett, puppekrem og ripepenn.

De færreste produktene vi har prøvd ut i år har gjort nettopp det. Her er lista over hvilke produkter som ikke holdt det de lovet.

Vet du om et produkt vi burde teste ut? Tips TV 2 hjelper deg.

Puppekrem fungerte ikke

I løpet av én måned i sommer smurte fem jenter seg inn med puppekremen «Femagis breast firming cream». Den lover å gjøre puppene både større og fastere på bare en til to måneder takket være en spesiell urt som er en av ingrediensene.

Jentene i panelet ble veldig skuffet da ingen av dem merket noen puppeforskjell. Da TV 2 hjelper deg konfrontere puppekremselgeren, innrømet han å ha prøvd kremen på kona, uten at den fungerte.

Se hele saken i videovinduet:

Les også: Fem jenter har brukt puppekrem i én måned – sjekk resultatet

Les også: Disse produktene lover deg større pupper

Les også: Vi konfronterte puppekremselgeren – han hadde testet puppekremen på kona

Detox-rensing rett i dass

I september prøvde en av våre reportere rensekuren Detox Express. Den skal rense leveren, drive ut lufta, rense huden og fremme fordøyelsen i løpet av en uke. En pakke koster 199 kroner, og lovnadene er ikke få.

Ifølge produsenten ka en detoxkur gi ny vitalitet og energi til kroppen generelt, og huden spesielt. Vi opplevde at kuren ikke fungerte for oss.

Les hele saken her: Vi prøvde å rense kroppen med detox – det gikk rett i dass

Saken fortsetter under bildet.

detox11_905364p (Foto: Camilla Brække)

«Fix it Pro» fikser det ikke

Ifølge reklamen kan du med «Fix it Pro» fikse riper i billakken med bare et pennestrøk. Den skal ha blitt solgt i over en million eksemplarer verden over. Ripepennen markedsføres med TV-reklamer som viser fantastiske resultater: Ripene forsvinner!

Vi lot Benny Christensen, Brooms bilekspert, gå amok på et bilopphuggeri. Inspirert av reklamen gikk han løs på biler med spisse gjenstander, for så å fikse de med den magiske ripepennen, men han har mer tro på sprittusj.

Se hele saken i videovinduet:

Les hele saken her: Bileksperten har mer tro på sprittusj enn ripepenn

Merket ikke skjønnhetsforskjell

Siste tilskudd av skjønnhetprodukter på markedet er tyggisen «Beauty». Ifølge Vigo.se, produsenten av tyggegummien, passer Vigo Beauty «for deg som tar vare på ditt ytre og prioriterer sunn livsstil.» Et kosttilskudd kamuflert som tyggis.

Tyggegummien smaker fruktmint, og inneholder B-vitaminer og selen «for sterkere hud og negler», samt betakaroten «som bidrar til sunn og elastisk hud».

Vi måtte sjekke om dette fungerte, og ba Kjersti Skaar Starvik, moteekspert og nettansvarlig TV 2s moteportal, spise en pose beautytyggegummi. Etter en uke merket hun ikke forskjell.

Les hele saken her: Kjersti prøvde skjønnhetstyggis – sjekk om hun ble penere

Saken fortsetter under bildet.

kjersti-skar-staarv_922926i (Foto: Ida Elise Einarsdottir)

Hold-in for menn, ikke for Glenn

Kvinner har brukt hold-in-produkter for å gå ned kjolestørrelser og glatte ut bilringer i flere år. Men nå er det ikke bare for kvinner det lages plagg som skal gjøre midjen smalere, rumpa mer struttende eller brystet hardere.

Flere nettsteder selger hold-in-singlet, boksershorts med push-up, samt slankende korsett for menn. For å sjekke om herre-hold-in fungerer fikk vi kle opp Glenn Due Sørensen, stor mann og programleder i Radio Norge. Han fikk ikke mindre mage av den grunn.

Se hele saken i videovinduet:

Les hele saken her: Ble Glenn smalere av herrekorsett?

Tannkrem sminker tennene hvite

Pepsodent lanserer, ifølge seg selv, en verdenssensasjon, med Pepsodent White Now. De lover umiddelbart hvitere tenner allerede fra første puss. Men kan vi virkelig si «farvel til gule tenner»? Det svenske forbrukerprogrammet Plus tok reklamen på alvor og testet påstandene.

Tannkremen inneholder et blått fargeemne som setter seg på tennene når man børster og som gir en optisk hvitnings-effekt. Det vil si at tennene blir sminket hvite og ser hvitere ut, men at effekten forsvinner igjen etter kort tid.

Heller ikke vår testperson fikk hvitere tenner med tannkremen.

Saken fortsetter under bildet.

pepsodent-white-now_920032p (Foto: Siri Guldteig Larssen)

Robotstøvsugeren skuffet

I vår prøvde en av våre reportere robotstøvsugeren Samsung Navibot SR8855. Den har vunnet flere tester og er samtidig en av de rimeligste på markedet.

Men flere ganger stoppen den lille roboten opp, og satt seg fast i møbler. Etter to måneder sluttet hele støvsugeren å suge opp støvet, og den måtte leveres til reklamasjon.

Se hele saken i videovinduet:

Les hele saken her: Robotstøvsuger sluttet å suge opp støvet

Slankemidler under lupen

I vår tok TV 2 hjelper deg opp kampen mot kiloene. Fire overvektige mennesker testet ut fire forskjellige slankeprodukter, GO123, CampKilo, Caralluma og 30 days.

Ingen av slankerne våre ble noe særlig tynnere takket være slankemidlene. Hvordan det gikk kan du lese her:

Se også: Karina gikk på pulverdietten CampKilo i 25 dager – slik gikk det

Se også: Sjekk hvordan det gikk da Jan Ketil gikk på GO123 i nesten tre uker

Se også: Slik gikk det da Ninabeth gikk på Caralluma-kuren i 30 dager

Les også: – Man går neppe ned ni kilo på 30 dager

Slankesolarium skal gjøre deg brun og trent

Er det virkelig mulig å bli både brun, slank og veltrent på en gang? Ifølge vår treningsekspert viser forskningsstudiene heller liten effekt.

Vi sendte inn Svein Østvik kjent fra blant annet «Charterfeber» og «Skal vi danse» til å prøve ut slankesolen til «Brun og blid». Den nye solsengen heter Luxura V7-FIT, og med den kan du trene mens du soler deg.

Se hele saken i videovinduet:

«Bilekspertene» bommet med over 300 prosent

På nettsiden bildata.net skriver selskapet at de gir nøyaktig indikasjon på hva bilen din er verdt. De lover også å kunne hjelpe deg som bilkjøper å spare tusenvis av kroner ved å få en nøyaktig prisvurdering av kjøretøyet.

Men da vi bestilte to verdivurderinger til to forskjellige bruktbiler, viste det seg at «ekspertene» bommet flere tusen kroner, hele 300 prosent.

Les og se hele saken her: «Bilekspertene» bommet med over 300 prosent

Har du tips til et produkt vi burde teste ut? Vi setter stor pris på tips fra våre seere.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter