HEMMELIGHETENE: Desta Marie Beeder gir deg shoppingtipsene fra sin hjemby, Bergen.
HEMMELIGHETENE: Desta Marie Beeder gir deg shoppingtipsene fra sin hjemby, Bergen.

Shoppingguide: Desta Maries beste Bergens-tips

«Happy Day»-Desta gir deg sine favoritter fra vestlandshovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen er Norges nest største by og har mye å by på. I tillegg til vakker natur, blide bergensere og masse regn har Bergen en mengde spennende butikker. For de beste tipsene har vi spurt vår egen Desta Marie Beeder, som selv er fra Bergen og kjenner byen som sin egen bukselomme.

Vintage-hemmeligheter

– Hvor går du for å kjøpe for eksempel vintageklær i Bergen?

– De beste butikkene for vintage er Kostym som ligger i sentrum og Ane Blich House som ligger på Nesttun. Dette er mine favoritter fordi eierne allerede har plukket ut det beste av det de har funnet på sine reiser, forteller Desta Maria.

LES OGSÅ: Slik blir du vintage-chic

– Kjedebutikker er det vel også mye av i Bergen?

– Ja, og mange av dem ligger i området ved Torgallmenningen som er midt i sentrum. Her finner du butikker som Bik Bok, H&M, Lindex og Carlings. Jeg synes at mange av kjedebutikkene er gode på tilbehør. Accessorize på Galleriet har mye fint til en billig penge.

– Det nærmer seg jul med stormskritt, hvor kjøper du julegavene?

– Når jeg endelig får somlet meg til å kjøpe julegaver går nok turen til de mange kjøpesentrene vi har her i Bergen. For litt mer spesielle gaver liker jeg Bondens marked og butikkene i Skostredet som har det lille ekstra. Skostredet har de siste årene vokst frem som Bergens svar på Grünerløkka med små uavhengige butikker og kule cafeer og barer, forteller Desta Marie.

LES OGSÅ: Paris: Slik finner du shoppingskattene

Kaffe ved Fløybanen

En annen gate som byr på fine butikker er Nygårdsgaten. sier programlederen. Her finner du butikken som to år på rad er kåret til Bergens beste butikk av Bergens Tidenes lesere, Twisted. Den byr på flere skandinaviske merker fra kjente og ukjente designere. Hos Twisted har de også veldig fint regntøy, noe vi trenger her i Bergen. I Nygårdsgaten finner du også butikker som Filippa K og Acne i tillegg til trendbutikkene Pepper og Pepper 2.

– Særlig julegaveshopping kan være hardt for kropp og sjel, hvor kan man sette seg ned for en liten hvil og samtidig nyte en god kaffe?

– Det er mange fine steder i Bergen for en god kaffe, min favorittcafé er Det lille kaffekompaniet som ligger i smauet ovenfor Fløybanen. Det lille lokalet byr på veldig god kaffe og kake, i tillegg til en hyggelig betjening, røper Desta Marie.

Hvis du er turist i Bergen og ønsker å unngå de verste turistfellene er tipset fra Desta Marie at man bør holde seg unna både fiskemarkedet og Fløybanen på en fin sommerdag. Der er det nemlig fullt!