Lars Elton Myhre, her fra en konkurranse i Garmisch Partenkirchen tidligere i år. (Foto: FABRICE COFFRINI/Afp)
Lars Elton Myhre, her fra en konkurranse i Garmisch Partenkirchen tidligere i år. (Foto: FABRICE COFFRINI/Afp)

Bomtur for Lars Elton Myhre - må tilbake til USA for å konkurrere

Alpinisten satte seg på flyet til Europa for å kjøre verdenscup. Men rennet var allerede flyttet til USA.

Mens blant andre Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud er i Beaver Creek for å konkurrere i verdenscupen i utfor og super-G, satte slalåmspesialisten Lars Elton Myhre seg på flyet hjem fra USA. 27-åringen skulle nemlig delta i verdenscuprenn i Val d'Isere 10. og 11. desember, men da han landet i Oslo kom kontrabeskjeden.

Snømangel har nemlig ført til at storslalåm- og slalåmrennene i Frankrike har blitt flyttet til Beaver Creek. Dermed må Myhre sette seg på flyet tilbake til USA dersom han skal få med seg slalåmkonkurransen.

– Jeg var på trening i USA og skulle tilbake til Norge for å konkurrere. Vi hadde fått beskjed om at rennet i Val d'Isere kunne bli avlyst, men ble forsikret om at det ikke skulle bli flyttet til USA. Da jeg landet, fikk jeg beskjeden, sier Myhre til TV 2 Sporten.

– Jeg skal prate med Håvard (Tjørhom - landslagssjef, jour. anm.) i løpet av dagen og så tar vi en avgjørelse, forteller Myhre om planen videre.

– Lang reise
Myhre innrømmer at det ikke akkurat frister å ta flyet tilbake tilbake over Atlanterhavet igjen, men at han sannsynligvis blir å finne i Beaver Creek når det omberammete slalåmløpet gjennomføres 8. desember.

Les også: Utfortrening avlyst på grunn av dårlig sikkerhet

– Det blir en lang reise for ett renn. Det kunne passet bra med europacuprenn på Trysil neste uke, men i utgangspunktet er det verdenscup vi satser på, så jeg regner med å ta turen, sier nordmannen.

Flere fikk samme beskjed
Myhre synes det er spesielt at rennene i Val d'Isere blir flyttet til et annet kontinent, men er fornøyd med at konkurransen blir gjennomført.

– Jeg setter spørsmålstegn ved prosessen - det var flere utøvere på samme fly som heller ikke fikk beskjed før de landet. Men i utgangspunktet ønsker vi jo bare å kjøre renn. Akkurat nå er det dessverre ikke så mye snø i Europa og da blir det slik, sier 27-åringen.