Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flyselskapet American Airlines er saksøkt etter at en mann angivelig døde etter å ha spist flymaten om bord i et av selskapets fly.

73 år gamle Othon Cortes fra Florida døde etter å ha spist kylling på en flight fra Barcelona til New York i mai i år. Nå har den avdøde mannens datter og enke levert et søksmål mot flyselskapet.

Kraftige magekramper

En talsmann for flyselskapet sier til TV-kanalen ABC News at de ikke kommenterer pågående søksmål. Også cateringselskapet Sky Chefs er saksøkt, men talskvinne Josefine Corsten avviser at de leverte flymaten som ble servert på den aktuelle flighten.

I søksmålet hevder mannens etterlatte at Cortes ble servert mat som inneholdt bakterien Clostridium perfringens. En bakterie som ifølge nettleksikonet Wikipedia sjelden er dødelig.

Cortes reiste sammen med sin kone da han etter måltidet om bord i flyet skal ha fått kraftige magekramper, akutt tørste og andre symptomer.

LES OGSÅ: American Airlines ber om konkursbeskyttelse

Krever en million dollar

Etter landing ble 73-åringens tilstand forverret da paret skulle om bord i flyet som skulle ta dem fra New York til Miami. I luften ble Cortes så dårlig at kapteinen valgte å foreta en nødlanding i Norfolk i Virginia. 73-åringen ble erklært død av lege da flyet hadde landet.

Mannens familie krever nå en million dollar av flyselskapet og cateringselskapet de hevder leverte flymaten.

Men søksmålet fra familien i Florida er nok ikke American Airlines' største bekymring med det første. Onsdag søkte den amerikanske flygiganten om konkursbeskyttelse.