Rover 75 stasjonsvogn
Rover 75 stasjonsvogn

Rover 75: Nektet å starte da kjøperen kom for å hente den

Broom-Benny forteller om de dårligste bilene han har solgt.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei har lest om din fortid som bilselger og da hadde det vært moro å få høre om hva du mener er den dårligste bilen du har solgt?

Er det lenge nok siden til at du kan være ærlig om det nå? Entusiast-hilsen fra Even.

Benny svarer:

Hei Even! He, he ... En ærlig kar som meg har solgt bare gode biler, kan du skjønne!

Neida – jeg har vel ikke det, men jeg tror jammen de aller, aller fleste av kundene mine var veldig godt fornøyde, et av unntakene kan du lese om i linken under:

LES OGSÅ: Gjerrig svenske gikk på en kjempesmell

Jeg har også opplevd alle bilselgeres skrekk – nemlig at bilen IKKE starter når kunden kommer for å hente den. Vi hadde en litt eldre brukt Rover 75 som et godt voksent ektepar falt pladask for. De valgte å realisere ”nesten Jaguar-drømmen” sin.

Jeg visste jo at motorene var kronisk dårlige og at bilene hadde tvilsom kvalitet, jeg sjekket og dobbeltsjekket at alt var sånn noenlunde i orden – men da de kom for å hente bilen, startet den altså ikke. Kjipt for dem – kjipt for meg ...

Les mer om Rover 75 i Brooms bruktbilguide – her:

Ellers solgte jeg Norges siste nye Hyundai H-100. En skikkelig skranglekasse – selv om den var splitter ny, men kunden (et byggvarefirma) var fornøyd.

Jorunn (min bedre halvdel) hadde en Audi A6 2,5 TDI quattro automat fra 1999 den gangen jeg traff henne. Det er kanskje den dårligste bilen jeg har solgt – men vi hørte aldri noe fra dem som kjøpte den heller. Takk gode Gud for det ...

Vil nok påstå at jeg har vært rimelig heldig slik sett. Har aldri måttet ta tilbake biler som jeg selv har solgt. En veldig viktig del av jobben er å ta skikkelig tak i eventuelle problemer og fikse opp i det med en gang. Selv om det kanskje koster litt. Det koster som regel enda mer å få en misfornøyd kunde.

Jeg har også mange år som verksmester bak meg – så kan forsikre alle om at jeg har fått min dose "kjeft" på grunn av dårlige bruktbiler likevel ...

Del med Facebook-vennene dine

Her må du lete: Gjør et kupp på de sjeldne bruktbilene


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Nå begynner dette å bli en sjeldenhet

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: