Veyron
Veyron

Druknet han superbilen med vilje?

Videoen vakte enorm oppmerksomhet – nå må han i retten.

I november 2009 var amerikanske Andy House ute og kjørte sin Bugatti Veyron utenfor Galveston i Texas. Plutselig skar bilen ut av veien – og kjørte rett ut i en innsjø. House hevdet at han hadde blitt distrahert av en lavtflygende pelikan og at han kjørte ut da han ville svinge unna denne.

Det House imidlertid ikke visste, var at dette helt tilfeldigvis ble filmet fra en annen bil som kjørte på en parallell vei. Fotografen hadde fått øye på Veyronen og ville ikke la muligheten til å filme en så spesiell bil gå fra seg.

Del med Facebook-vennene dine

Ser ingen pelikan ...

Og på videoen er det ikke mulig å se noen pelikan. Det ser heller ikke ut som House gjør noen forsøk på å bremse ... Og det er naturligvis av stor interesse for forsikringsselskapet hans.

House krevde nemlig en erstatning på 2,2 millioner dollar, eller over 13 millioner kroner etter Veyron-drukningen. Det er penger han kanskje må se langt etter.

Se når Veyronen blir tauet ut av vannet – klikk her:

Feil vilkår?

Nå skal saken opp i rettssystemet i Texas. Der kommer forsikringsselskapet til å legge fram videoen som bevis. De hevder også at House forsikret bilen for det dobbelte av det han selv ga for den – og at han forsikret den på feil vilkår.

House skal nemlig ha påstått at han hadde kjøpt den som et samlerobjekt og at den bare skulle vises fram ved spesielle anledninger – mens forsikringsselskapet hevder han hadde brukt den blant annet til å kjøre "til og fra motorsykkelløp, til å imponere venner og kjøre rundt omkring i Texas med": Dette skal også gjenspeiles i kilometerstanden til bilen.

Det er ventet at dom vil falle tidlig neste år.

Klikk på videovinduet under for å se klippet:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4NJmB1F2mdE

SE OGSÅ: Slik krasjer du en Bugatti Veyron på 6 sekunder: