Mohammed Abdulrahman og Khalid Ahmed (Foto: TV 2)
Mohammed Abdulrahman og Khalid Ahmed (Foto: TV 2)

Frykter Breivik kan lure psykiaterne

Utøya-ofre tror Anders Behring Breivik kan rundsnakke psykiatere under framtidige løslatelseshøringer.

Tirsdag ble det kjent at massemorderen Anders Behring Breivik vurderes som strafferettslig utilregnelig. Han kan dermed ikke dømmes til fengselsstraff for terrorhandlingene 22. juli, men blir i stedet underlagt psykisk helsevern.

– Kan spille frisk

Utøyaofrene Mohammed Abdulrahman og Khalid Ahmed mener Breivik kan ha lurt psykiaterne og at han kan lure dem igjen ved å spille frisk. For de opplevde ham på Utøya.

Les også: – Breivik lider av paranoid schizofreni

– Jeg hørte stemmen hans. Han spilte snill for å lokke ungdommer og klarte å drepe dem fordi de stolte på stemmen hans. En person som klarte å lure de ungdommene, kan jo også spille frisk etter de tre årene i behandling. Da kan han komme seg fritt ut i samfunnet og drepe folk igjen, sier Abdulrahman til TV 2 Nyhetene.

– Respektløst

– Det er helt forferdelig at en person kan ta livet av så mange han vil og bare bli behandlet som pasient og ikke en fange. Det skremmer meg skikkelig og er sårende å høre, sier Ahmed.

Les også: Tror Breivik aldri blir frisk

Mohammed ble beskutt av Breivik og reddet livet ved å dukke under vann. Khalid mistet broren sin og var selv i livsfare på Utøya. De mener det er respektløst overfor de døde at Breivik i teorien kan slippe fri etter tre år.

– Det er ingen respekt for minnet deres. Det er en provokasjon og hvert tredje år skal såret åpnes igjen. Det skulle egentlig lukkes etter rettssaken, sier Abdulrahman.