handball (Foto: TV 2)
handball (Foto: TV 2)

TV 2 avviser at håndballvideo spiller på sex

– Det er nydelige jenter, som vi er vant til å se i svette drakter og illeluktende sokker.

Om få dager sparkes håndball-VM for kvinner i gang, og de norske landslagsjentene er allerede på plass i Brasil for å jakte etter gull.

I den forbindelse har TV 2s promoavdeling tenkt utenfor boksen, og valgt en ny vri for årets promovideo.

Resultatet er animerte håndballjenter i Brasil-setting.

Les også: Slik har du aldri sett Camilla Herrem

Ønsket noe nytt

Vanligvis består TV 2s sportspromoer av klipp fra tidligere kamper og mesterskap, men denne gangen ville promo prøve å nærme seg mesterskapet på en annen måte.

Ifølge promosjef Lars Petter Aase er det flere begrunnelser bak valget.

– Ofte følger man en typisk mal når man lager promo for sport, og alt ser så likt ut. Vi ville vise at vi tar dette på alvor, og ikke bare vise frem en klippsak som man har sett tusen ganger før. Derfor ville vi gjøre noe nytt. Dessuten ønsker vi å treffe en yngre målgruppe, som interesserer seg mer for det grafiske og visuelle. På grunn av tidsbegrensninger og lite midler, måtte vi finne en kreativ løsning innenfor de rammene vi hadde og da ble det en animert promovideo i Brasil-setting, sier Aase til «God kveld Norge».

Les også: Håndballstjerne ble mor for første gang

Lettkledd

I videoen får man se Camilla Herrem, Ida Alstad, Katrine Lunde Haraldsen og Gøril Snorroeggen i lettkledde klær, og Aase forteller det var bevisst å la håndballdraktene ligge igjen i garderoben.

– Det er nydelige jenter, som vi er vant til å se i svette drakter og illeluktende sokker. Det går an å presentere dem i en mer spennende setting. De er mer enn bare håndballspillere, og de synes selv at det var gøy å gjøre noe annerledes, sier promosjefen.

– Sensuell

Men Aase avviser at videoen spiller på sex.

– Det er ingen tvil om at sex selger, men jeg vil ikke kalle videoen sexy. Den er fokusert på at det skal være pent og pyntelig. Det er ikke sleezy på noen måte. Vi har kjørt en 50-talls pinup-stil, som representerer former, fine kjoler og Marilyn Monroe.Jeg vil heller kalle den sensuell, sier han.

Les også: Hammerseng spøkte med kjærlighetsskriveriene