KRITISERER STORBERGET: Jarl Robert Christensen mistet sin 16 år gamle datter på Utøya. (Foto: TV 2)
KRITISERER STORBERGET: Jarl Robert Christensen mistet sin 16 år gamle datter på Utøya. (Foto: TV 2)

Far til Utøya-offer: – Verst mulige konklusjon for Breivik selv

– Jo verre straff han selv mener han får, jo bedre er det, sier Jarl Robert Christensen.

Tirsdag ble det kjent at rettspsykiaterne mener terrorsiktede Anders Behring Breivik lider av paranoid schizofreni.Han regnes dermed som utilregnelig når han skal stilles til ansvar for handlingene 22. juli.

PRESSEKONFERANSE: På pressekonferansen gikk statsadvokat Svein
  Holden Inga Bejer Engh inn på premissene for konklusjonen som kom fram
  i den 243 sider lange rapporten fra psykiaterne Torgeir Husby og Synne
  Sørheim. (Foto: Scanpix/)
PRESSEKONFERANSE: På pressekonferansen gikk statsadvokat Svein Holden Inga Bejer Engh inn på premissene for konklusjonen som kom fram i den 243 sider lange rapporten fra psykiaterne Torgeir Husby og Synne Sørheim. (Foto: Scanpix/)

– De to sakkyndige er samstemte om konklusjonen og det er ikke gitt uttrykk for tvil i premissene eller konklusjonen, sa statsadvokat Svein Holden da påtalemyndigheten kommenterte rapporten.

Les også:
Dette er sykdommen Breivik lider av
Dette er alternativene for Anders Behring Breivik

– Undergraver Breiviks tankegods

Jarl Robert Christensen mistet datteren Birgitte Smetbak (15) på Utøya 22. juli. Han tror dette er den verste konklusjonen Breivik selv kunne tenkt seg.

– At han regnes som utilregnelig pulveriserer og undergraver hele ideologien hans, og det synes jeg er bra, sier han til TV 2 Nyhetene.

– Men for oss vil jo ingen straff noen gang bli nok. Dette gjør jo ikke ting noe bedre for oss, sier Jarl Robert Christensen.

Ikke så opptatt av Breivik

Samtidig fremholder han at han er mer opptatt av å få vite alt om hva som skjedde med barna og ungdommene på Utøya, enn hva slags straff gjerningsmannen får.

– Straff vil han jo uansett få. Og for ham vil det nok være ille å bli lukket inne på psykiatrisk avdeling. Han kan jo ikke komme ut noen gang uansett, slik jeg ser det, sier Christensen.

Kritiserte justisministeren: – Storberget er en belastning for Norge

Ikke overrasket

Trond Blattmann, leder for støttegruppen etter 22. juli, mener det har vært gjennomført en god vurdering av de sakkyndige.

– Vi forholder oss til den konklusjonen som er kommet i dag, sier Blattmann til TV 2.

– Er du overrasket over konklusjonen?

– Jeg er ikke spesielt overrasket etter å ha hørt hvilke vurderinger de har gjort og det som har kommet fram i pressekonferansen. Vi ser at vi har å gjøre med en mann som lever i en helt annen verden enn det vi andre gjør, sier Blattmann.

Les også: Dette er sykdommen Breivik lider av

574486