Chris Medina (Foto: Eirik Bratthammar/TV 2)
Chris Medina (Foto: Eirik Bratthammar/TV 2)

Her ser Chris Medina Idol-Vegards audition: – Det gjør meg stolt

Den amerikanske «Idol»-stjernen roser den norske finalisten. Se video!
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Så han unnskyldte seg? Det er kult.

Det er albumaktuelle Chris Medinas reaksjon etter at han har sett klippet av den norske «Idol»-finalisten Vegard Leite som, etter å ha blitt skjelt ut av Gunnar Greve, synger seg videre i konkurransen med Medinas nummer én-hit «What Are Words». Artisten synes det er stas at nettopp denne låta ble valgt.

– Det gjør meg stolt at han valgte å bruke denne sangen, at han tolket det på den måten og gjorde den til sin egen. Han har en veldig unik tone i stemmen, og en hes, sterk stemme. Dette var en veldig fin fremførelse.

Se Medinas reaksjoner på Vegards audition ovenfor!

– Surrealistisk

Medina er definitivt ikke ukjent med fenomenet «Idol». Selv fikk han en pangstart på karrieren som deltaker i den amerikanske versjonen av programmet. Han forteller at han setter pris på at hans musikk brukes av nye deltakere.

– Det føles utrolig. Det er litt surrealistisk siden det bare er åtte måneder siden jeg var ferdig i «Idol», og det er så mye som har forandret seg. Åtte måneder etter min audition er det en annen person som bruker min sang for å synge for en egen fremtid. Det er kult.

Noe annet sangeren setter pris på er at den samme låta er sett over 16 millioner ganger på YouTube.

– 16 millioner... Jeg klarer ikke engang beskrive det med ord. Det er supert.

– «Idol» fikk drømmene mine til å gå i oppfyllelse

Medina erkjenner at livet hans hadde vært et helt annet dersom han aldri hadde meldt seg på «Idol».

– Programmet har gitt meg muligheten til å spille inn et nytt album og til å ha dette som et yrke. Det har gitt meg en hærskare av fantastiske fans og gjort at livskvaliteten min har økt betraktelig... Jeg er glad for at jeg meldte meg på. Før ville jeg aldri ha trodd at noe sånt kunne skje med meg. Jeg føler meg velsignet på grunn av det programmet, det fikk virkelig drømmene mine til å gå i oppfyllelse.

Se resten av intervjuet med Medina her:

Medinas tips til de norske finalistene

Tidligere i dag fikk amerikaneren møte de norske finalistene Vegard Leite, Isak Knutsen Heim, Jenny Langlo og Henrik Mortensen, som fikk nyttige råd om nøkkelen til «Idol»-suksess.

– Jeg snakket med dem om det. Du må ha tro på hvem og hva du er og gå ut og selge det. Du opptrer ikke bare foran publikum i studio, du opptrer foran folk i stuene deres. Du må nå fram til dem og da må du gi dem noe. Du må underholde og vite hva du gir dem, så ha troen på deg selv. Jeg understrekte også at de har kommet til topp fire. Jeg kom til topp 40, så det er definitivt et liv etter «Idol» selv om du ikke vinner. Mitt beste råd er at de skal fortsette slik de gjør, for de har uansett nådd lenger enn meg!

Chris Medina med Idol-deltakerne (Foto: Arne Olav Frostlid)

Synger for norske TV-seere fredag

Fredag får også Medina sjansen til å vise seg fram for de norske TV-seerne. Han står nemlig på scenen under «Idol»-sendingen.

– Jeg skal ha det kjempegøy og kommer til å være veldig glad for at jeg er der. Jeg skal synge fra hjertet og prøve å underholde.

Du kan se hvordan Chris Medina og de norske «Idol»-finalistene på TV 2 fredag klokken 20.00. Les alt om «Idol» på tv2.no/idol!

Se Vegard Leite synge Medinas låt på sin første audition her: