Saab 9 2x
Saab 9 2x

Saab 9-2X: – Er det smart å kjøpe super-sjelden bruktbil?

Denne er det ikke mange som har hørt om.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei har funnet en skikkelig sjeldenhet på finn.no. Bilen heter Saab 9-2X men er som du sikkert vet en Subaru Impreza med Saab-merker på.

Den har 2,5 liters motor på 165 hk og automat og visstnok et utrolig bra firehjulstrekksystem. Koster under 200.000 kroner nå, synes du at det er et godt kjøp? Hilsen Saabfan.

Benny svarer:

Hallo du! Morsomme, litt annerledes og kanskje litt ukurante biler som ikke så veldig mange har hørt om. Men sprek 2,5-liters-motor fra Subaru og suverent firehjulstrekksystem gjør den morsom – særlig nå som vi nærmer oss vinter igjen.

Som Saab-fan er du kanskje litt skuffet over at det er så mye Subaru og såpass lite Saab i den? Men på den annen side så lager nok Subaru biler som er et godt nivå over Saab når det gjelder driftssikkerhet etc. så jeg tror 9–2 X er ganske bombesikker på den måten.

Del med Facebook-vennene dine

Det du bør sjekke litt nøye er drivakselmansjetter, olje lekkasjer og at registerreima er blitt skiftet på riktig intervall. De eldste 2,5-literne fra Subaru kunne også få skjørtebank, denne er nok såpass nye at det trolig ikke er noe problem – men en ekstra sjekk er allikevel å anbefale.

Få biler – det finnes nok bare en håndfull i Norge – gjør at en prisvurdering er litt vanskelig. Jeg vil tro at dette er en bil man kan prute litt på. Kan være lurt å tenke på at gjensalg kanskje ikke blir det enkleste også.

Men er bilen hel, pen og god – så er jeg ikke redd for å anbefale kjøp av ”Saaburuen”!

Her må du lete: Gjør et kupp på de sjeldne bruktbilene


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Nå begynner dette å bli en sjeldenhet

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: