Både klaging og skryting kommer høyt opp på listen over de minst populære statusoppdateringene på Facebook.
Både klaging og skryting kommer høyt opp på listen over de minst populære statusoppdateringene på Facebook.

Dette hater vi å lese om på Facebook

Se listen over de åtte minst likte statusoppdateringene på Facebook.

Det populære nettsamfunnet Facebook har hatt en eksplosiv vekst i Norge de siste årene.

Dette har ført til at mer enn 2, 5 millioner nordmenn velvillig deler viktige og mindre viktige detaljer fra eget liv med sine «nærmeste» 200+ venner. Men er alt vi skriver like interessant?

Les også: Facebook er skummelt for selvfølelsen

Klaging er verst

God morgen Norge har nesten 90 000 følgere på Facebook. På vår side spurte vi nylig hva disse følgerne liker minst ved deres venners statusoppdateringer.

Er så lei av sjølskryt....særlig nå i denne søte juletid. Alt man har bakt, vasket, laget av julegaver, osv OG selvfølgelig trent en masse i tillegg!

Fra svarene vi fikk er det tydelig at klaging står øverst på listen over upopulære statusoppdateringer.

Jeanette, og flere med henne, mener det er unødvendig med statuser som «jamrer og klager HELE tida». Mange forteller at de har slettet venner på grunn av nettopp dette.

Les også: Kjæledyrene inntar Facebook

Hold trening for deg selv

Likevel faller det ikke i god jord å være for positiv.

For mye skryt og meldinger om «det perfekte liv» med både hjerter og smilefjes blir i meste laget for de som svarte på vår uhøytidelige undersøkelse.

Slik er det også med oppdateringer om trening. Mange er ikke interessert i å få loggført hver eneste treningsøkt til sine venner, men her er det kanskje ens egen dårlige samvittighet som råder?

Trodde skryting og klaging var meningen med Facebook? Hva skal vi ellers bruke det til? ;)

Les også: – Jeg vil ikke være venn med mamma på Facebook!

Dette er listen over de åtte minst populære statusoppdateringene:

1. «Stakkars meg, jeg har det så ille!» Statusoppdatering som kun er negative og oppfattes som klaging. Dette inkluderer klaging rundt egen sykdom, og/eller barnas sykdom.

2. «Del denne eller så får du 5 års ulykke!» Kjedeoppdateringer er ikke populære blandt våre Facebook-fans. I denne kategorien faller også de som deler flere visdomsord om dagen og som forventer at disse deles videre.

3. «I dag har jeg trent, trent, trent!» Skrytemeldinger om daglige treningsbragder får du holde for deg selv, mener de som deltok i vår uhøytidelige undersøkelse.

4. «Jeg har en perfekt kjæreste og perfekte barn!» Perfekt familieliv er heller ikke populært. Denne kategorien inkluderer også ammetåke-meldinger fra lykkelige førstegangsmødre.

5. «Kjæresten min kan ingenting!» Samtidig som folk ikke vil høre skryterier om et perfekt familieliv, vil de heller ikke lese at noen rakker ned på egne venner, familiemedlemmer, naboer eller andre medmennesker.

6. «Nå sitter jeg på do og...» Meget detaljerte og hyppige oppdateringer. Her blir det rett og slett for mye av det gode.

7. «Sjekk denne YouTube-videoen!» Mange svarte at de ikke var interessert i å bli tipset om nye YouTube-sanger hver eneste dag.

8. «Kjøttkaker i brun saus til middag i dag.» Middags-oppdateringer er ikke spennende nok, mener de som deltok i undersøkelsen. Spesielt ikke ledsaget av bilder av maten.

Er du enig i at disse åtte oppdateringene er verst eller burde listen sett annerledes ut? Si din mening nederst i saken!

Les også: Eldre som ikke bruker internett utestenges fra samfunnet

– Skriv hva du vil!

Det må nevnes til slutt at mange av de som svarte på vår undersøkelse mente folk må få lov til å skrive akkurat det de ønsker på Facebook. Mange var derfor enig med Gunn: Trodde Facebook var for at vi skulle dele livet vårt med venner jeg, og folk har jo forskjellige liv og vi er opptatt av ulike ting. Synes det er til inspirasjon jeg, og høyst frivillig å være der!!

Les også: Har du en bestemor på Facebook?

TV 2 på Facebook

TV 2 har også en sterk tilstedeværelse på Facebook og drifter noen av de største norske Facebook-sidene.

Senkveld har nesten 300 000 følgere på sin side mens TV 2 Sporten nærmer seg sine første 100 000 med stormskritt. God morgen Norge kommer hakk i hel med nærmere 90 000 følgere.

Vi setter stor pris på tilbakemeldinger fra våre seere og lesere, så bli gjerne følger av våre Facebook-sider og bli med i debatten!

Hva slags statusoppdateringer liker du minst? Si din mening i kommentarfeltet under.