Freddy dos Santos (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Freddy dos Santos (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Perfekt avskjed for Dos Santos

Freddy Dos Santos avsluttet med scoring for Vålerenga i avskjedskampen mot Stabæk.

Vålerenga - Stabæk 2-0 (1-0)

Freddy Dos Santos kronet en lang karriere i norsk fotball med scoring i siste serierunde mot Stabæk søndag. Vålerenga tok ledelsen ved Chuma Anene tidlig i kampen, og etter hvilen doblet Dos Santos ledelsen fra straffemerket i sin avskjedskamp. Resultatet førte til at Vålerenga endte som nummer sju i årets Tippeliga. Stabæk avslutter en turbulent sesong på en tiendeplass.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst i artikkelen!

– Sippet som en liten unge
– Det var alle følelsene i registeret det der. Jeg sippet som en liten unge da jeg holdt tale før kampen, og det er spesielt å tenke på at dette var siste dagen med gjengen. Det var fantastisk å bli hyllet av klanen, og de skal vite at følelsene er gjensidige, sier Dos Santos til TV 2 Sporten etter kampen.

Nå gleder 35-åringen seg til å bytte ut livet som Vålerenga-spiller med supportertilværelsen.

– Nå er jeg nummer 12 og ikke lenger nummer seks. Jeg gleder meg til å ta plass blant kompisene mine på tribunen, legger han til.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Freddy Dos Santos

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Hjemmelaget dominerte i åpningsminuttene, og allerede etter fem minutter fikk de blåkledde uttelling. Morten Skjønsberg klarerte et innlegg rett i beina til Chuma Anene, som på elgegant vis bredsidet ballen i det lengste hjørnet.

Se scoringen øverst i artikkelen!

Stabæk løftet seg etter den tidlige kalddusjen, og etter en snau halvtime var gjestene fra Bærum svært nære en utligning. Ollé Ollé prøvde lykken fra 25 meter, men avslutningen traff stolpen bak en sjanseløs Lars Hirschfeld.

Bortelaget fortsatte å dominere banespillet i den andre omgangen, men Lars Hirschfeld holdt hjemmelaget foran og vartet opp med flere gode redninger.

LES OGSÅ: Her blir Mos toppscorer i Tippeligaen

Avskjedsscoring
Med 25 minutter igjen av kampen fikk Vålerenga sjansen til å doble ledelsen da dommer pekte på straffemerket, etter at Vegar Eggen Hedenstad felte Håvar Nielsen inne i sekstenmeteren. Hvem andre enn Freddy Dos Santos fikk muligheten til å sørge for en perfekt avskjed med scoring i sin siste kamp i Tippeligaen.

35-åringen gjorde ingen feil fra ellevemeteren, og hamret ballen iskaldt midt i mål, via tverrliggeren.

Dos Santos sin scoring i avskjeden ble et lyspunkt for Vålerenga i det som endte med en skuffende sjuendeplass i Tippeligaen. Stabæk ble til slutt nummer ti.

Slik startet lagene:
Vålerenga (4-2-3-1): L. Hirschfeld - F. dos Santos, A. Muri, A. Nordvik, B. Hagen - K. Hæstad, H. Singh - M. Fellah - C. Anene - M. Berre - H. Nielsen
Stabæk (4-4-2): J. Knudsen - V. Hedenstad, M. Skjønsberg, T. Gromstad, B. Eiríksson - P. Pálmason, P. Farnerud, M. Diskerud, A. Ollé Ollé - G. Ondo, J. Andersson