Liverpool   Manchester City (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)
Liverpool Manchester City (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)

Liverpool rystet City – uavgjort i fyrverkeriet på Anfield

Rødtrøyene nær å knekke City-koden, men Joe Hart reddet gjestene på Anfield.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Liverpool - Manchester City 1-1

Se kampsammendrag i videovinduet øverst

Walisiske Craig Bellamy var ikke med i Liverpool-troppen til oppgjøret mot sin tidligere klubb, etter den opprivende meldingen om landslagssjef Gary Speeds død.

Som i Wales, ble Speeds bortgang markert før kampstart mellom rødtrøyene og Manchester City. Men mens det i Cardiff gikk rolig for seg i den første omgangen, var det langt høyere temperatur i de første 45 på Anfield.

Det første kvarteret var sjansefattig, men spekket med tøffe dueller. Den råeste kom da Luis Suárez slo tunnel på Vincent Kompany og fikk knotter i retur. Kampleder Martin Atkinson konkluderte med gult kort til City-kapteinen.

Rød Reina?
City ble stadig farligere utover i omgangen, og i det 18. minutt skapte de en virkelig stor farlighet, riktig nok med god hjelp av Liverpools José Enrique. Venstrebacken sendte et håpløst tilbakespill mot Pepe Reina, som Sergio Agüero luktet. Reina klarte å avskjære den fremadstormende argentineren på rundt 20 meter, men ballen slo samtidig opp i armen til spanjolen.

reina
reina

Denne gangen holdt imidlertid dommer Atkinson både fløyte og kort i ro, og hjemmelaget slapp med skrekken.

Men gjestene fra Manchester fortsatte å plage vertene, og etter halvtimen fikk de betalt. David Silvas presise hjørnespark ble perfekt møtt av Kompany, som styrte lærkula i lengste kryss.

Umiddelbar respons
Likevel skulle det ikke gå lang tid før Liverpool slo tilbake. For kun to minutter senere gikk det fullstendig i ball for Joleon Lescott. Først ble City-stopperens rufsete pasning brutt av Dirk Kuyt, før samme manns håpløse forsøk på å blokkere Charlie Adams påfølgende skudd ga Joe Hart en umulig oppgave – dermed 1-1.

Og plutselig var det rødtrøyene som tok kontroll på eget gress.

Les også: Her får Newcastle en gavepakke av dommeren

Kuyt tok igjen rollen som servitør, da han serverte en 45-graderspasning til en ventende Adam på 16 meter. Skotten satte bredsiden til, men et langt ben fra Hart reddet bortelaget.

Like etter var også Suárez farlig frempå. Et flott veggspill med Glen Johnson, endte i Suárez-avslutning fra hjørnet av boksen. Med venstrefoten manglet imidlertid uruguayaneren de nødvendige centimetrene.

Men det eksplosjonsartede siste kvarteret av omgangen var ikke over.

David Silva og Agüeros lynraske kombinasjoner må aldri undervurderes, og de rødes supportere pustet lettet ut, da Reina stoppet sistnevntes forsøk fra fem meter, minuttet før hvilen.

Dødball-varianter
Etter pause fortsatte det høye tempoet, og et svært aggressivt hjemmelag fikk den første store muligheten. Et innlegg fra Stewart Downing ble bare halvveis klarert av Kompany. Bakerst i feltet var Kuyt frempå med pannebrasken, men headingen endte utenfor stengene.

Ingen engelske lag har maktet å knekke City-koden så langt denne sesongen. Liverpools corner-variant etter rundt halvspilt andreomgang virket å være en løsning – hadde det ikke vært for Joe Hart. De lyseblås burvokter gjorde et tigersprang på Downings volleyavslutning fra 18 meter.

En ny dødball bare minutter senere sørget for ny nestenjubel for scouserne. Suárez lurte seg fri i boksen, og slo inn. Lescott forsøkte, som ved 1-1-målet, å klarere, men ballen gikk i brystkassa på Kuyt og like til side for mål.

Mario Balotelli
Mario Balotelli

Why always me?
Mario Balotelli har det med å komme i begivenhetenes sentrum, og etter kun 17 minutter på banen, klarte han det igjen. For med gult kort i banken gikk italieneren knallhardt til i en hodeduell med Martin Skrtel etter 82 minutter. Balotellis høye arm traff Liverpool-stopperen i ansiktet – nytt gult og marsjordre, mente fløyteblåser Atkinson.

City-manager Roberto Mancinis steinansikt levnet liten tvil om hva han syntes om den avgjørelsen.

Les også: Balotelli klikket etter utvisningen – ødela garderobedør

Og med én mann mer spilte Liverpool seg til nok en stor mulighet, tre minutter før slutt. Suárez sendte av gårde en knallhard kanonkule fra hjørnet av gjestenes boks, men Hart sto nok en gang i veien.

Hawaii-fotballen stoppet ikke med dét. Umiddelbart etter kontret City som bare City kan. Edin Dzekos tversoverpasning til en udekket Silva ga spanjolen en eventyrlig mulighet til å avgjøre – landsmannen Reina opererte imidlertid som sweeper, og presset playmakeren til en svak avslutning.

Name of the Game
Kampens store spiller var likevel Reinas keeperkollega. Liverpools angrepsarsenal kommer til å ha mareritt om Joe Hart i flere uker fremover. På overtid gjorde City-keeperen en utrolig redning på Andy Carrolls heading fra kort hold, før han like godt plukket returen fra Suárez i samme slengen.

1-1 i storoppgjøret betyr at Manchester Citys fantastiske rekke av ubeseirede kamper i ligaen fortsetter. Mancinis menn har nå 13 matcher på rad uten tap.

Som så mange ganger før denne sesongen leverte Liverpool sjanser på løpende bånd på hjemmebane, uten å få uttelling. Vertenes femte uavgjortresultat på Anfield sørger for at Kenny Dalglish' gutter fremdeles er tolv poeng bak ligalederen.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk