Er det større sjanse for å bli stoppet av politiet hvis du kjører en bil som dette kontra en helt 'vanlig' familiebil? Ja, mener 'Beauville' som har startet diskusjonen på Broom forumet.
Er det større sjanse for å bli stoppet av politiet hvis du kjører en bil som dette kontra en helt "vanlig" familiebil? Ja, mener "Beauville" som har startet diskusjonen på Broom forumet.

– Hvorfor er politiet ute etter oss?

Noen bileiere mener de blir stoppet oftere enn andre. Advarsel: Sterke meninger:

Er det slik at politiet stopper enkelte biltyper mye oftere enn andre?

Ja, mener flere av bidragsyterne i Broom-forumet. Debatten ble startet av "Beauville" - her kan du lese innleggene som har kommet så langt:

Beauville:

Hei! Jeg er en gutt på 21 år som har en Chevy Van som bruksbil. Har kjørt Van siden jeg fikk lappen, og trives utrolig godt med disse bilene. Men en ting jeg har bemerket meg på den tiden, er en slags diskriminering fra det offentlige. Flere ganger har jeg blitt stoppet av UP der de "bare vil sjekke om alt er i orden". Synes det er litt merkelig med tanke på at de ikke har noen annen grunn for å stoppe meg. Sist gang jeg ble stoppet ble det påpekt at bilen min hadde oransje parklys, og at den måtte vises på nytt. Dette fikk jeg heldigvis gjort om, først med å prøve å forklare at det var originalt fra USA. Det hjalp ikke, men da jeg nevnte at samtlige nye biler i dag leveres i Norge med oransje parklys, var det omsider ok.

Del med Facebook-vennene dine

Så det jeg lurer på, er politiet ekstra ute etter oss med biler som ikke er helt A4? Gjeldende regler burde da gjelde alle som ferdes etter veien, så lenge man overholder gitte regler?

Jeg kommer ikke til å gi opp å kjøre disse bilene på grunn av dette, men det er et stort irritasjonsmoment når man har alt etter boka. Mulig at dette er forurensende biler også, men slik er det bare. Jeg leverer inn førerkortet mitt den dagen jeg blir tvunget til å kjøre miljøbil.

LES OGSÅ: Ble stoppet med blålys - på privatbilen

Broomlebassen:

Det er nok, dessverre, noe sannhet i det du skriver. Ble stoppet både titt og ofte i eldre biler. Etter at jeg kjørte nyere Saab(er) i nesten 6 år ble jeg kun stoppet 1 gang og da hanket de inn alle i begge kjøreretninger ...

Politi-distriktet ditt er nok ikke veldig annerledes enn resten, men det er nok ikke uten grunn de peiler seg ut enkelte biler.

Kjører du i tillegg mye rundt på kvelds/nattetid vil du nesten automatisk bli stoppet. Sånn er det bare. så lenge du har rent mel i posen er det jo ikke noe problem annet enn irritasjonsmomentet.

Kos deg videre i Vanen din du, og beregn heller 5 minutter bedre tid når du skal noe. Broderen sliter for øvrig med samme problem. Han jobber mye nattetid og kjører stylet Impreza.

Eivind:

En god kompis av meg hadde en Porsche 911 for et par år siden, litt styla og med fete hjul. Han kjørte ikke spesielt aggressivt men kunne nesten ikke se en politibil uten at dem satte på blålysa og stoppet han. Akkurat som du sier at de bare "skulle sjekke at alt var i orden". Han var pinlig nøye på at alt skulle være i orden med bilen hans og hadde naturligvis alltid med førerkort og vognkort så han fikk aldri noen problemer men ble etter hvert grundig lei av dette.

Nå kjører han Audi A5 og problemet er helt borte.

Se - her børner politiet!

E30:

Jeg tror det egentlig er like enkelt som hvorfor noen folk blir stoppet i tollen hver gang de har vært ute og flydd mens andre folk aldri opplever det. Både politi og toll må prioritere hvem de stopper og da blir det de som de vet er mest trolig at har urent mel i posen. Nå sier ikke jeg at folk med amerikanske vans er sånne men jeg tipper politiet har bakgrunnsgrunnlag for å tenke sånn.

Sigbjørn:

Jeg er mann på 55, som har en noe ombygd Supra, og jeg lider av det samme. Blir stoppet i alle kontroller, så det foregår en slags diskriminering ute på veien ved at de retter søkelyset på biler som skiller seg ut. De forventer jo ikke denne gamlingen i denne bilen, så jeg ser at noen blir litt forvirret.

Veldig irriterende iblant dette, og om en overfører det til kontroll av mennesker, så er det helt klart det samme som å kontrollere alle som ser annerledes ut, og da er det diskriminering. Jeg har også en kjedelig gubbebil, da opplever jeg ikke dette.

LES OGSÅ: Verdens raskeste dieselbil til salgs

Skruern:

Hei. Ja, denne ser jeg altså kan være en kilde til frustrasjon. Jeg hadde for noe tid tilbake en litt spesiell bil. Og jeg som du ble stoppet tidt og ofte.

Det som er kluet her er å ha alt etter boka. Og når de stopper deg og bemerker ting og tang er det nå du kan vise din dominans. Jeg og ble stoppet pga. oransje parklys en gang. Og fyren fra etaten kverulerte og la ut om sikkerhetsrisiko osv. Når han var ferdig, spurte jeg hvordan ser f.eks. en Volvo V40 ut fra siden i mørket? Trenger ikke si noe mer en dette, for da skjønner de at de har driti på draget!

Den tiden jeg kjørte for Tine Meierier ble jeg av og til stoppet i "rutinekontroller". Og husker to ganger de gikk bananas da de oppdaget at jeg ikke hadde skive i skriveren. Jeg lot de få bære seg over dette en stund, før jeg spurte de om de kunne sjekke loven hva den sa om transport av melk på vei. Fikk faktisk en unnskyldning av den ene karen. Men flau blir de alle mann.

Samme var det da en overivrig dust talte opp kjettingene mine mens jeg var inne å ordnet med noe papirer på en annen hobbybil jeg hadde. Fyren sto og ventet på meg da jeg kom ut. Og gjorde det helt klart at jeg ikke fikk kjøre derfra før jeg hadde riktig antall kjettinger. Jeg bestemte meg for å være litt oppsetsig og gikk opp i bilen og startet opp, for å late som jeg skulle kjøre.

Fyren ble hysterisk og satte foten!!! foran fremhjulet mitt, og sa at kjørte jeg, var dette det siste jeg gjorde på mange år. Jeg blei riktig forbanna, og klattra ut av bilen og TYDELIG fortalte hva jeg mente om denne holdningen og oppførselen. Deretter gikk jeg bort til sideskapet og viste han alle de NYE ubrukte kjettingene som lå der. Fyren snudde på hælen og dura inn på trafikkstasjonen he he

Så konklusjonen min er at: Ha rent mel i posen, og kjenne dine rettigheter, og bruk dette mot de ALLTID. Jeg vedder på du vil gå fra fortvilelse, til fornøyelse hver gang du blir stoppet.

Jeg fryder meg HVER gang i alle fall :-) Lykke til!

Del med Facebook-vennene dine

Beauville:

Bra vi er flere som er enige da, at det ikke bare er meg

Hva mener du? Klikk her for å lese alle innleggene og si din mening i Broom-forumet

LES OGSÅ: Hvordan kjenner jeg igjen en sivil politibil?