Tom Hilde måtte ta mini hoppski i bruk da rennet i Kuusamo ble avlyst.
Tom Hilde måtte ta mini hoppski i bruk da rennet i Kuusamo ble avlyst.

Se hoppgutta sette utfor kanten - med miniski

Avlyst renn førte til alternativ trening for det norske landslaget.

Kuusamo (TV 2 Sporten): Det skulle bli den første skikkelige testen for hopplandslaget under deres nye trener, Alexander Stöckl, men lørdagens laghopping i Kuusamo ble utsatt til søndag på grunn av sterk vind.

Det er ikke akkurat første gang vinden i Kuusamo har skapt problemer for hopperne. Derfor var man godt forberedt på muligheten for at alternativ trening kom til å bli nødvendig.

Les også: Laghopping i Finland søndag morgen

Og lørdag kveld troppet laget opp i bunnen av alpinbakken i Kuusamo for å trene – med miniski.

Lei av internettsurfing
Med trener Stöckl som tilskuer fikk blant andre Anders Bardal og Tom Hilde vise at teknikken sitter som den skal. Det kan være nødvendig, ettersom planen er å gjennomføre både laghopping og det individuelle rennet søndag.

Se hvordan hoppgutta trener i videovinduet øverst!

– Vi må bruke kreativiteten når vi ikke har noe annet å gjøre enn å sitte på hotellrommet og surfe på internett, sier Tom Hilde til TV 2 Sporten.

– Man blir litt rastløs. Det viser det jo når man holder på med sånn som dette ut på kvelden, legger Anders Bardal til.

– Trenger ikke gå så fort
”Miniskiene” landslaget bruker er faktisk avsagde hoppski med vanlig hoppbinding. Poenget er å prøve seg med skikkelige hoppsko, selv om kanten de kaster seg utfor ikke er høyere enn fem centimeter.

– Dette er det nærmeste vi kommer ekte hopptrening. Det trenger ikke gå så fort så lange man har med seg hodet, sier Hilde.

Les også: Se TV 2-Ernst parkere svenske i Northug-debatt

24-åringen bruker også tid på å skryte litt av Det internasjonale skiforbundet (FIS), som bestemte seg for å avlyse laghoppingen flere timer før konkurransen egentlig skulle begynne.

– Det var en veldig bra avgjørelse av FIS å utsette rennet så tidlig som de gjorde. Da har vi muligheten til å gjøre andre ting enn å sitte og vente i bakken på at de utsette rennet et kvarter av gangen, slik de pleier å gjøre.