Rio Ferdinand (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
Rio Ferdinand (Foto: PAUL ELLIS/Afp)

Her får Newcastle en gavepakke av dommeren

Newcastle ranet til seg poeng på omstridt vis mot sjansesløsende Manchester United: – En sjokkerende avgjørelse, sier Sir Alex Ferguson.

Manchester United - Newcastle United 1-1

Manchester United har slitt med å produsere sjanser og sto med tre strake 1-0-seire i Premier League, men mot Newcastle løsnet det omsider for de røde.

Likevel skulle et omdiskutert straffespark føre til at vertene risikerer å miste konktakten med ligaleder Manchester City – og få manager Sir Alex Ferguson til å miste besinnelsen.

Se straffesituasjonen i videovinduet øverst | kampsammendrag i TV 2 Play

Vinket for straffe
For etter at Javier Hernandez gjennom en kombinasjon av kløkt og flaks hadde gitt vertene ledelsen tidlig i andre omgang, skulle Newcastle få gavepakken som sørget for at de kunne reise hjem med ett poeng fra Old Trafford.

Les også:– Ferguson vil punge ut 125 mill for svenske

Hatem Ben Arfa, mye involvert tidligere i kampen, tok med seg ballen inn i 16-meteren og ble taklet av Rio Ferdinand.

Dommer Mike Jones forholdt seg rolig, men linjedommeren var oppe med flagget og markerte for straffespark.

– Alle, inkludert dommeren, var forbløffet. Dommeren ble satt i en forferdelig situasjon. Hvorfor kan ikke dommeren overprøve det når han bare er ti meter unna?, sier Sir Alex Ferguson.

– Problemet er at dommerne er fulltidsansatt, mens linjedommerne ikke er det. Om linjedommeren får dømme en kamp igjen er ikke opp til meg å bestemme, men det var en absolutt sjokkerende avgjørelse.

Se hele intervjuet med Ferguson i TV 2 Play

– Ferdinand var på ballen
BBC-kommentator og studiogjest Jacqui Oatley analyserer situasjonen slik:

– Først så det ut til å være et straffespark, men etter å ha sett det igjen og igjen kan vi se at ballen skifter retning. Da ser vi at han (Rio Ferdinand) taklet ballen rent. Men dommerne har ikke denne muligheten, og man kan garantere at morgendagens aviser kommer til å ta opp igjen debatten om videoteknologi, sier Oatley.

Demba Ba plasserte ballen til høyre, mens David de Gea gikk i det andre hjørnet. 1-1 – og håp om tre poeng for Newcastle.

Håpet ble noe svekket da Jonas Gutiérrez forsvant ut med sitt andre gule kort 12 monutter før slutt – og de røde virkelig satte på turboen.

Les også:Nabo ringte politiet da Balotelli «ranet» eget hus

Sjanser i fleng
Manchester United hadde flere eventyrlige sjanser, inkludert Ashley Youngs stolpeskudd og en redning på streken av Danny Simpson, men fikk ikke ballen i mål før fire minutter på overtid.

Hernandez, som tidligere hadde scoret sitt første ligamål på Old Trafford siden mai, trodde i noen sekunder at han hadde avgjort kampen – men det var før han så assistentdommeren som korrekt vinket for offside.

1-1 er utvilsomt et bittert resultat for hjemmelaget, men desto mer gledelig for tapre gjester – som i likhet med Man. United står med bare ett ligatap så langt denne sesongen.

– Det var ren, skjær uflaks for Manchester United at de ikke vant denne kampen, var Morten Langlis konklusjon i studio etter kampen.

Nå kan trolig Sir Alex Ferguson vente seg noen kamper på tribunen etter tiraden mot dommerassistenten.

Les også:Her får Gamst beskjed av linjedommeren: – Ikke prøv deg

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk | Skader og karantener