FRA VONDT TIL VERRE: David Wheater fikk direkte rødt kort etter taklingen av Dinijar Biljaletdinov i kampen mellom Bolton og Everton. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
FRA VONDT TIL VERRE: David Wheater fikk direkte rødt kort etter taklingen av Dinijar Biljaletdinov i kampen mellom Bolton og Everton. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Grisetakling og rødt kort i Bolton-tap

Bolton på nedrykksplass etter tap mot Everton.

Bolton - Everton 0-2

Bolton har startet årets Premier League-sesong begredelig og stod med magre ni poeng før lørdagens møte med Everton. Men Merseyside-klubben hadde ingen planer om å gi «Trotters» en hjelpende hånd på Reebok Stadium.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Everton kjørte på fra første spark på ballen og Bolton-forsvaret hadde nok å stri med mot blåtrøyenes hurtige venstreside. Leighton Baines og Dinijar Biljaletdinov var meget toneangivende og skapte flere store sjanser for angriperne Tim Cahill og Luis Saha.

Les også: Her får Newcastle en gavepakke av dommeren

Vertene stod godt imot de første minuttene, men ting gikk etterhvert fra vondt til verre for Bolton. David Wheater fikk ballen ved midtsirkelen, men en svak berøring gjorde at ballen spratt mot Bilyaletdinov. Bolton-backen prøvde så godt han kunne å vinne ballen tilbake, men det hele endte med en stygg takling av russeren. Wheater fikk ingen nåde hos dommer Micheal Oliver og ble vist det røde kortet.

For med ti mann på banen måtte Bolton belage seg på forsvarsspill resten av kampen. Everton rullet opp den ene sjansen etter den andre, men ineffektiviteten gjorde sitt til at lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Les også: Råtassen som setter Premier League-rekord for hvert frispark han lager

Men stormen hadde ikke sluppet taket for Bolton da lagene gikk på banen etter hvilen. Det tok nemlig ikke mer enn tre minutter før Marouane Fellaini ekspederte ballen i mål bak Jussi Jääskelainen. Mye av skryten må gå til Bilyaletdinov, som på mesterlig vis leverte et innlegg i rommet mellom forsvaret og keeperen til en enkel scoring for beligieren.

Marouane Fellaini og Everton bør få mer å juble for på Brittania i kveld (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Marouane Fellaini og Everton bør få mer å juble for på Brittania i kveld (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Everton fortsatte å dominere, men ineffektiviteten var en gjennomgangsmelodi. Det åpnet for gode Bolton-overganger. Nærmest var hjemmelagets formspiller Ivan Klasnic da han fikk avsluttet fra sekstenmeteren, men Tim Howard i Everton-buret fikk reddet med beina.

Les også: Mata i praktslag da Chelsea valset over Wolves

Men det er kanskje en grunn til at Bolton ligger på nedrykksplass etter 13.kamper i årets sesong, for det var lite glød å spore hos Kevin Davis og co. 13 minutter før slutt satte nemlig Everton den siste spikeren i Bolton-kista.

Innbytter Apostolos Vellios hadde bare vært fire minutter på banen da han enkelt satte inn Evertons andre for dagen. Baines slo et innlegg på bakerste stolpe til hardtarbeidende Cahill. Australieren fikk lagt ballen ut til Vellios, og grekeren dunket ballen i mål.

Les også: Her får Gamst beskjed av linjedommeren: – Ikke prøv deg

Nok et tap betyr at Owen Coyles menn ligger på 18.plass i serien. Ting ble heller ikke bedre da Wigan sikret en meget viktig seier på bortebane mot Sunderland etter overtidsscoring av Franco Di Santo. De to lagene ligger på samme poengsum, to poeng foran Blackburn på jumboplassen.