Juan Mata. (Foto: Dominic Lipinski/Pa Photos)
Juan Mata. (Foto: Dominic Lipinski/Pa Photos)

Mata i praktslag da Chelsea valset over Wolves

Den lille spanjolen var involvert det meste Chelsea utrettet mot sjanseløse ulver.

Chelsea - Wolverhampton 3-0

Etter svak form den siste tiden, med en seier på de siste fem kampene, var det et hevnlystent Chelsea som tok imot Wolverhampton hjemme på Stamford Bridge lørdag. Og hevn fikk «Blues» til gagns - anført av en strålende Juan Mata.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Frank Lampard ble plassert på benken, til fordel for unggutten Oriol Romeu, da Andre Villas-Boas sendte sitt mannskap ut på «Brua». Det samme ble Fernando Torres, som måtte vike plass for Didier Drogba. Og grepene til den portugisiske manageren ga snarlig avkastning.

Les også: Nabo ringte politiet da Balotelli «ranet» eget hus

For etter bare seks minutter kunne Chelsea juble for scoring. Ramires snappet opp ballen fra beina til en uoppmerksom Steven Fletcher midt på Wolves' banehalvdel. Brasilianeren fosset mot målet til Wayne Hennessey og sendte i vei en god avslutning, men keeperen var godt med på notene og fikk slått ballen til corner.

Mata skrittet opp ved hjørneflagget og slo en presis corner inn i feltet. John Terry møtte ballen godt og stusset den i lengste hjørne til ledelse for vertene.

Les også: Her får Gamst beskjed av linjedommeren: – Ikke prøv deg

Chelsea fortsatte å dominere og Wolves hadde mer enn nok med å forsvare seg mot de lynhurtige vingene Mata og Daniel Sturridge. Duoen skapte store problemer for ulvenes forsvar - det var også tilfellet da halvtimen var spilt i Vest-London.

Meireles fikk dyttet ballen ut til Mata på venstrekanten, og spanjolen satte opp farten før han la ballen vakkert inn i feltet. Der ventet Sturridge, som enkelt kunne bredside inn Chelseas andre scoring for dagen.

Etter å ha vært servitær til blåtrøyenes to første scoringer fikk Mata endelig sin egen scoring like før pause. Ashley Cole la ballen vakkert inn i feltet til Mata. 23-åring fikk stokket beina før han satte venstrefoten til og sendte ballen i mål.

Les også: – Ferguson vil punge ut 125 mill for svenske

Wolves spilte seg mer og mer inn i kampen etter hvilen, men stopperparet Terry og David Luiz ryddet opp i det meste som var å spore av farligheter. Chelsea fortsatte å produsere store sjanser, men Hennessey i ulvenes bur hindret flere scoringer for hjemmelaget.

Dermed fikk Chelsea et etterlengtet løft etter en tøff periode for både spillerne og ikke minst manager Villas-Boas.