gamst
gamst

Her får Gamst beskjed av linjedommeren: – Ikke prøv deg

Spøkefull dommerassistent var obs på Blackburns cornervariant.

Stoke - Blackburn 3-1

Forrige ligarunde fikk Blackburn feilaktig godkjent en scoring etter en cornervariant som ikke var helt etter boka.

Da Blackburn gjestet Stoke lørdag hadde pipeblåser Mark Halsey og hans assistenter gjort hjemmeleksene sine – noe som førte til en humørfylt seanse da Morten Gamst Pedersen skulle ta en av Blackburns cornere.

Se kampsammendrag i TV 2 Play

– Herlig av assistenten
– Jeg synes dette er herlig. Her viser assistentdommeren at han er godt forberedt. Yakubu gliser, og se her på Ron Ganfield, som med klart og tydelig kroppsspråk og et smil på lur, viser Gamst Pedersen at han følger med på hva han driver med i dag, sa Morten Langli i studio.

Les også: Denne Gamst-varianten skulle aldri vært godkjent
Les også:Martinez om Blackburns cornermål: – En skandale!

Rett og rimelig
André Marriner, som dømte Wigan - Blackburn, ble ikke satt opp i noen av kampene denne runden etter forrige helgs blunder. Helt riktig avgjørelse, mente BBC-kommentator og studiogjest Jacqui Oatley.

– Dommere gjør feil, men når spillere gjør feil så kan de bli satt ut av laget i neste kamp. Så det er bare rimelig at det blir markert at dommeren og hans assistenter gjorde en svært stygg feil, sa Oatley.

Kunne vært redusert til ti mann
Mark Halsey slapp på sin side greit fra oppgjøret mellom Stoke og Blackburn, men burde kanskje ha vært oppe med det røde kortet allerede i starten av kampen.

Steven N'Zonzi brukte albuen i dueller med både Glenn Whelan og Ryan Shawcross, men det var særlig duellen med sistnevnte som fikk TV 2s studiopanel til å rope på rødt.

N'Zonzi svingte rundt og traff Shawcross kontant i kjeven, men dommer Halsey lot ikke til å få med seg episoden.

– Et klart rødt kort, samstemte Morten Langli, Jacqui Oatley og Aleksander Schau.

Les også:Derfor er Premier League verdens beste liga
Se Fotballfrokost: – Mancini og Villas-Boas får gjennomgå

Kjedelig førsteomgang
Første omgang var sjansefattig og jevnspilt. Stoke tok ledelsen på en dødballheading på det som ble omgangens eneste mulighet. Rory Delap scoret sitt tredje strake ligamål på Britannia Stadium da han kom seg foran oppasseren sin og styrte frisparket fra Jermaine Pennant i lengste hjørne.

– Høydepunktet var da du hentet kaffe til oss her i studio, oppsummerte Jacqui Oatley overfor programleder Jon Børrestad i pausen.

Stoke scoret ytterligere to ganger ved Whelan og Peter Crouch i andre omgang, mens Blackburns bestemann Ruben Rochina sørget for et trøstemål fem minutter før slutt.

Crouch fikk ikke trent hele uken på grunn av lyskeproblemer, men viste hvor viktig han er for laget med sin 3-0-scoring i kampens 72. spilleminutt, da den høyreiste spissen kom seg fri og bredsidet elegant forbi keeper Paul Robinson.

– På vei ned
Dette var Blackburns 16. strake ligakamp med baklengsmål, og med bare tre poeng på de siste åtte kampene begynner det for alvor å se mørkt ut for Lancashire-klubben.

Nå blir det viktig for Blackburn å få spillere tilbake i aksjon igjen: Mot Stoke manglet den faste forsvarstrioen Chris Samba, Ryan Nelsen og Michel Salgado.

– Blackburn ser ut som de er på vei ned. Kan du se noen andre lag i Premier League som spiller dårligere enn de gjorde i første omgang? De fremsto uten samhandling, manglet en slagplan, spillere så ikke ut til vite hva de skulle gjøre, og de greide ikke å finne hverandre med pasninger, sa Jacqui Oatley.

Se kampsammendrag i TV 2 Play

Se og følg lørdagens Premier League-kamper