Mohamed Abdellaoue fikk Kniksenprisen som årets spiller.
Mohamed Abdellaoue fikk Kniksenprisen som årets spiller.

Moa fikk Kniksen-prisen som årets spiller: – En bekreftelse på at jeg har gjort noe riktig

Sjekk alle vinnerne av Kniksen-prisene her.

Mohammed Abdellaoue har fått en fantastisk start på karrieren i Hannover etter overgangen fra Vålerenga i 2010, og på landslaget har 26-åringen utgjort en viktig brikke i Egil «Drillo» Olsens mannskap.

Årets spiller
Prestasjonene den siste tiden har gjort sitt til at Moa nå får den gjeve prisen som Norges beste spiller - årets Kniksen.

Som vinner av Kniksenprisen føyer Moa seg inn i rekken av Norges aller beste spillere gjennom tidene.

– Dette betyr utrolig mye for meg når en ser hvem som har fått den tidligere. Det er en bekreftelse på at jeg har gjort noe riktig det siste halvannet året, sier Moa til TV 2 Sporten.

Se hele intervjuet med Moa i videovinduet øverst på siden!

Takker barndomsklubbene
Moa fikk sitt store gjennombrudd i europeisk fotball etter overgangen i 2010, og flere store klubber har merket seg navnet til mannen med den presise venstrefoten.

– Siden jeg kom til Tyskland føler jeg at det har gått bra. Jeg hadde en ålreit sesong i fjor, og jeg føler at jeg har fått en god start nå. Jeg har også fått bidra på landslaget, så denne prisen setter jeg veldig høyt, sier Moa.

Les også: Moas lagkamerat med vanvittig scoring: – Det sykeste jeg har sett noen gang!

Barndomsklubbene Hasle/Løren og Skeid, i tillegg til Vålerenga, får også sin del av æren for at Moas karriere har skutt fart.

– Hasle/Løren, Skeid og Vålerenga – alle har betydd mye for meg. Det er grunnen til at jeg står her. En blir på en måte oppdratt i de klubbene, og jeg gir en stor takk til de, sier Moa.

Se Moas takketale under:

Rushfeldt fikk hederspris
Etter en fantastisk karriere legger Sigurd Rushfeldt fotballskoene på hylla etter årets sesong, 38 år gammel. Spissen har vært en dominant figur i norsk fotball, og med hele 172 scoringer i hjemlig serie er han tidenes mestscorende i Tippeligaen.

Hederspris
Nå blir Rushfeldt hedret for måten han har satt farge på norsk fotball gjennom den gjeve prisen Kniksens hederspris.

Vadsøværingen har opplevd mye i sin lange tid på fotballbanen, og i tillegg til å dominere i Tippeligaen har han også spilt i utlandet i klubbene Racing Santander, Austria Wien og Birmingham.

Les også: Se vår hyllest til Sigurd Rushfeldt
Les også: Vieira skryter av Rushfeldts målrekord

Han har vunnet cupen, tatt seriegull med Rosenborg hele tre ganger, og han står bokført med 38 kamper for landslaget.

Rushfeldt hedres også for sin karakter utenfor fotballbanen. Gjennom gode holdninger og eksemplarisk opptreden ovenfor alle involverte i fotballen får Rushfeldt den gjeve hedersprisen.

Juryens begrunnelse for vinneren av Kniksens hederspris:
KNIKSENS HEDERSPRIS 2011 tildeles en person som i nærmere 20 år har satt sitt tydelige preg på norsk fotball – ikke bare gjennom sine fremragende prestasjoner på banen, men i stor grad også for sine holdninger og sin opptreden ovenfor med- og motspillere, dommere og i de klubbmiljøene som han har vært med i.

Årets hedersprisvinner kan virke noe anonym og beskjeden, både på banen og i sosiale fora utenfor banen. Han har ikke desto mindre – iboende – en utrolig fightervilje og et vinnerinstinkt, som har gitt ham 38 A-landskamper, og i disse scoret 7 ganger. Og – det er som toppscorer han er mest kjent. Han er tidenes målgjører i norsk fotball med totalt 172 mål på 298 kamper, for Tromsø og for Rosenborg. Han har også scoret en rekke mål for sine utenlandske arbeidsgivere: Birmingham City, Real Santander, og Austria Wien.

Årets hedersprisvinner er Norgesmester med så vel Tromsø som Rosenborg, og han er tre ganger seriemester med trønderklubben. Høydepunktet er kanskje likevel kampen mot Italia i USA VM-1994.

Kniksens Hederspris tildeles en person som gjennom mange år har gjort en spesiell innsats for norsk toppfotball, både på og utenfor banen. Årets hederspris – Norsk Toppfotball og Norsk Tippings ærespris - tildeles denne gang Norges og Tromsøs Sigurd Rushfeldt.

Dette er vinnerne av Kniksen-prisene:

Tippeliga 2011:
Årets målvakt: Espen Bugge Pettersen, Molde
Årets forsvarsspiller: Even Hovland, Sogndal
Årets midtbanespiller: Michael Barrantes, Aalesund
Årets angrepsspiller: Nicola Djurdjic, Haugesund
Årets trener: Ole Gunnar Solskjær, Molde
Årets dommer: Svein Oddvar Moen, Haugesund

Hoved-/æresprisene:
Årets Kniksen: Mohammed Abdellaoue, Hannover.
Kniksens Hederspris: Sigurd Rushfeldt, Tromsø