Marit Bjørgen kan juble for nok en seier i verdenscupen. (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Marit Bjørgen kan juble for nok en seier i verdenscupen. (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Marit Bjørgen knuste motstanderne – igjen

Tok sin tredje strake seier i verdenscupen.

Kuusamo/Bergen (TV 2 Sporten): Marit Bjørgen er i superform, og lørdag slo hun til igjen.

Nok en overlegen seier
På femkilometer i fristil knuste fjorårets VM-dronning de andre motstanderne I Kuusamo og gikk inn til nok en førsteplass – 11,6 sekunder foran Charlotte Kalla på andreplass og Vibeke Skofterud på tredjeplass. Dermed ble pallplasseringen i årets verdenscup lik for tredje gang på rad.

LES OGSÅ: Bjørgen, Skofterud og Kalla enige om «pallavtale»

Som siste kvinne ut fra startstreken hadde Bjørgen en voldsom fart allerede fra første stavtak og tok kommandoen i skisporet. I vindfylte Kuusamo hadde 31-åringen løpets beste passering ved 3,1 kilometer og sparte heller ikke på kruttet i avslutningen. Forspranget til konkurrentene økte og økte, og med lørdagens seier tok suverene Bjørgen sin tredje seier av tre mulige i verdenscupen denne sesongen.

– Begynner dette å bli litt komisk?

– Nei, jeg synes det er moro å vinne skirenn. Det er moro å ha Vibeke Skofterud med meg på pallen for tredje gang, sier Bjørgen til TV 2 Sporten, som til tross for de overlegne resultatene beholder beina godt plantet på jorda.

– Hva skal til for å slå deg, må du begynne å gå med pulk?

– Nå skal vi ikke ta helt av. Det er starten på sesongen, så de andre kommer nok for fullt igjen, sier en smilende Bjørgen.

LES OGSÅ: Petter Northug: – Æ hørt itj ka du sa!

Norsk dominans
Resultatlisten var preget av norsk dominans - utenom Kalla var det kun Justyna Kowalczyk på femte og Riikka Sarasoja-Lilja på syvendeplass som ikke var norske blant de ni beste.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen holdt lenge grep om førsteplassen, men måtte til slutt se seg forbigått – og verdensmesteren i sprint fra 2007 endte til slutt på sjetteplass. Også Therese Johaug satt i lederstolen en stund, men måtte til slutt se pallplassen gå tapt ettersom Skofterud kjempet seg inn ett sekund foran jenta fra Dalsbygda.

Marthe Kristoffersen ble nummer åtte, Kristin Størmer Steira ble nummer ni.

LES OGSÅ: Se TV 2-Ernst parkere svenske i Northug-debatt

Spenning foran jaktstarten
Før søndagens jaktstart mener Bjørgen det ikke er garantert at hun tar seieren.

– Mye kan skje på en jaktstart og de andre er ikke langt bak. Jeg må gå fornuftig, de bak meg kan samarbeide, avslutter Bjørgen.

Se hele intervjuet med Marit Bjørgen i videovinduet øverst!