Fredag var det klart for en akustisk sending i «Idol», og det var Kirsti Sørlie Hansen som måtte forlate konkurransen etter den sjette finalerunden.

Les også: Tårevåt «Idol»-avskjed for Kirsti

Jenny Langlos opptreden ble spesielt rørende for dommer Hans Erik.

– For meg ble det veldig personlig. Du valgte en låt som har mye med mitt liv og min karriere å gjøre. Takk takk. Tusen takk. Jeg sitter med en stor klump i halsen, sa Hans Erik etter Jennys fremførelse av låta «Creep» av Radiohead.

– Du er forbanna flink

Førstemann ut var Vegard Leite (19) fra Værlandet. Han sang «Just the way you are» av Bruno Mars. Vegards kjæreste ble rørt, og dommerne var også godt fornøyd med opptredenen.

Marion: Dette er den Vegard’en jeg liker som jeg så på første audition. Nydelig popsang som kler stemmen din mye bedre.

Bertine: Vi er på litt forskjellige planeter når det gjelder musikalsk smak. Hvis du skal henge med lenger må du sette inn et gir til.

Hans Erik: Fortsett med å være deg selv. Det er mer enn bra nok. Jeg går gjerne på konsert med Vegard.

Gunnar: Jeg synes kanskje engelskuttalen ikke alltid er den beste. Men du er forbanna flink og du gjør det forbaska bra, men jeg savner en liten flamme der jeg også.

– Du er en fullkommen artist

Henrik Mortensen (17) fra Mosjøen var nestemann og fremførte «Moves like Jagger» av Maroon 5.

Hans Erik: Så glad jeg er for at du ikke røyk ut forrige gang. Nå fikk du vise den kule Henrik. Dritkult! – Jeg er nesten litt satt ut. Et kjempeløft fra forrige uke. Du ga meg utrolig mye. Tusen takk!

Gunnar: Jeg er nesten litt satt ut. Et kjempeløft fra forrige uke. Du ga meg utrolig mye. Tusen takk!

Bertine: Du er 17 år og tør å være deg selv 100 prosent. Sist var jeg redd for at det var siste uken, den sjansen har du ikke misbrukt. De som stemte på da må stemme i nå også!

Marion: Dette likte jeg veldig godt. Nå er det topp fem i idol. Da er det ikke bare snakk om hvem som er den beste stemmen. Hvem er det som er artist, hvem er det som er interessant og hvem er det du vil se live og kjøpe plate av. Du viser at du er en fullkommen artist i kveld.

Les også: Henrik rost i skyene av dommerne: – Den beste opplevelsen jeg har hatt i «Idol»

– Jeg ser en artist som storkoser seg

Tredjemann ut var Isak Heim (16) fra Trondheim som sang «Nothing ever hurt like you» av James Morrison.

Bertine: Jeg så at du koste deg. Du har en originalitet. Det gjør at jeg får lyst til å høre plata du kommer til slippe. Jeg håper for all del at du kommer videre.

Hans Erik: Du har sagt selv at du liker å være en rockegutt også har du også blitt alle jentenes drøm. Så har du fått litt trøbbel om du skal være han søte popgutten eller han tøffe rockeren. Du synger veldig flott og med det bandet så blir det også veldig «groovy». Dritfett!

Marion: Hans Erik kunne ikke sagt det bedre. Du kler å synge sånne sanger som dette. Pass bare på at du fullfører alle frasene.

Gunnar: Som ren sceneartist begynner du å nå en ny dimensjon. Jeg ser en artist som storkoser seg, og det skinner gjennom med den prestasjonen.

Les også: Slik får du Idol-stilen

Se Isaks opptreden om igjen:

– Du kunne vært med på «American Idol»

Kirsti Sørlie Hansen (25) fra Rælingen sang «Titanium» av David Guetta.

Gunnar: Du er nå i topp fem og du forsvarer den posisjonen. Det er proft og pent!

Marion: Jeg synes du overrasket i dag også. Det var helt nydelig og perfekt. Jeg fikk helt frysninger. Du kunne vært med på «American Idol» med den stemmen der.

Hans Erik: Du overrakset meg også igjen. Du har blitt så teknisk mye bedre og bedre. Jeg bøyer meg i støvet for det arbeidet du har gjort.

Bertine: Du overrasket meg med tolkningen din. Det var kjempe-kjempebra!

Les også: Kirsti vurderte å trekke seg fra «Idol»: «Åh, skal jeg orke dette en gang til?»

Jenny rørte Hans Erik

Siste deltaker ut i kveld var Jenny Langlo (18) fra Stordal. Hun sang «Creep» av Radiohead. – For meg ble det veldig personlig. Du valgte en låt som har mye med mitt liv og min karriere å gjøre. Takk takk. Tusen takk. Jeg sitter med en stor klump i halsen.

Marion: Det står skrevet at du er den store favoritten. Du er min store favoritt. Jeg håper folk stemmer og ikke bare antar at du kommer videre

Gunnar: Du er Idol-deltaker, men du er også i ferd med å bli en stor artist.

Bertine: Å velge en sånn låt kunna blitt katastrofe, men jeg tror på deg så det jomer.

Hans Erik: For meg ble det veldig personlig. Du valgte en låt som har mye med mitt liv og min karriere å gjøre. Takk takk. Tusen takk. Jeg sitter med en stor klump i halsen.

Se Jennys opptreden om igjen:

Her blir det kosestemning for dommerne:


Les alt om «Idol» her!