PALLJENTER: Marit Bjørgen vant i finske Kuusamo, med Charlotte Kalla og Vibeke Skofterud på de neste plassene. (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
PALLJENTER: Marit Bjørgen vant i finske Kuusamo, med Charlotte Kalla og Vibeke Skofterud på de neste plassene. (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Bjørgen, Skofterud og Kalla enige om «pallavtale»

– Vi skal rokere litt internt på pallen, sier Bjørgen.

Kuusamo (TV 2 Sporten): Det var ikke bare Marit Bjørgen som kopierte prestasjonen fra Sjusjøen under sprinten i Kuusamo fredag.

Under verdenscupåpningen forrige helg hadde Bjørgen nemlig besøk av Charlotte Kalla og Vibeke Skofterud på pallen i 10 kilometer fri. Det resultatet ble kopiert på den klassiske sprinten i Finland.

– Vi spøkte litt om at vi må begynne å rullere på plassene der oppe på toppen. Alle mente selvsagt at de burde få havne øverst i Tour de Ski, sier Vibeke Skofterud til TV 2 Sporten.

Les også: Bjørgen suveren i sprintfinalen

Skofterud strålende fornøyd
Marit Bjørgen bekrefter at de tre har planer om å dominere resultatlistene denne sesongen.

– Ja, vi har en avtale om det, så vi skal bare rokkere litt internt på pallen, sier Bjørgen.

At fjorårets VM-dronning skulle havne øverst på pallen var kanskje ikke spesielt overraskende for mange, ettersom hun vant Kuusamo-sprinten også i fjor. Men at Vibeke Skofterud skulle ta en ny pallplass var det ikke mange som hadde spådd før løpet.

– Målet var å komme til en semifinale, så tredjeplass er jeg utrolig godt fornøyd med. Dette var j***** bra, sier Skofterud.

Kalla imponert over Bjørgen
Også deres svenske konkurrent, Charlotte Kalla, var strålende fornøyd med å være på pallen igjen – og synes det var morsomt å få besøk fra Bjørgen og Skofterud.

– Vi kunne konstatere det når vi skiftet klær, jeg, Marit og Vibeke. Det er litt morsomt at det kan se slik ut i klassisk sprint. 10 kilometer fri og klassisk sprint er jo liksom litt ytterpunkter, sier Kalla til TV 2 Sporten.

Les også: Lersveen svarer på svensk Northug-kommentar: – Kom til Oslo!

Men nok en gang måtte den svenske yndlingen altså ta til takke med en andreplass bak suverene Marit Bjørgen. Som så mange ganger forrige sesong var den norske 31-åringen utilnærmelig.

Kalla har naturlig nok et ønske om å ta igjen jernkvinnen, men vet at det kommer til å bli en stor utfordring.

– Hun er utrolig sterk, jeg er imponert over henne. Hun har et enormt driv når hun går.

– Men du vil vel ta henne igjen?

– Ja. Hun virker utrolig sterk, men jeg skal gjøre alt for å gi henne kamp, sier Kalla.

Så gjenstår det bare å se om Kalla, Bjørgen og Skofterud fortsetter i samme stil på 5 kilometer fri lørdag.