MGP
MGP

– «Melodi Grand Prix» er blitt hipt

Derfor melder artistene seg på «MGP».

VG kunne i dag avsløre at tidligere «Briskeby»-vokalist, Lise Karlsnes, skal delta i «Melodi Grand Prix» 2012.

Artister som Mira Craig, Venke Knutson og Torhild Sivertsen er navn man først og fremst ikke forbinder med «MGP», men alle har de deltatt i sangkonkurransen de siste årene.

PR-ekspert Trond Albert Skjelbred fra Nor PR er ikke overrasket:

– Tidligere var jo «MGP» det siste man ville forbindes med, men MGP har blitt pop igjen, og jeg tror mange artister velger å bruke sjansen til å nå ut til et bredere publikum, og «bygge» seg selv på nytt. Man kan gjerne sammenligne MGP med «Skal vi danse». Der har vi en rekke eksempler på artister og kjente fjes som som har kommet meget godt ut av det. Bare se på Madcons suksess etter Tsahwes deltakelse der, sier Trond til «God kveld Norge».

Les også:MGP-Stella hetses på NRKs egne nettsider

Negativ

I VG-artikkelen er musikkanmeldere Tor Milde og Thomas Talseth, relativt lunkne til nyheten om at Lise Karlsnes skal være med:

– Lise Karlsnes føyer seg inn med dette i en ikke altfor stolt tradisjon: Etter flere forgjeves forsøk på å få en «etter storhetstiden»-karriere opp og stå, så tyr hun til «MGP», sier VGs ekspert Thomas Talseth til avisen.

Tor Milde på sin side følger ikke lenger med på «MGP», fordi det ifølge han «består nesten utelukkende av realitykjendiser eller av artister som enten er i beit fordi de ikke har fått karrieren til å flyte, eller som forsøker å få revitalisert karrieren».

PR-eksperten er derimot ikke helt enig i musikkanmeldernes dom:

– Man må huske på at Norge er et lite land, og lite marked. At kjente norske artister kan dukke opp på et julebord, og så et TV-program med 800 000 seere må vi bare godta. Artistene skal jo tross alt leve av dette, mener Trond.

Les også:Eurovision Song Contest: Beste og verste antrekk

Stor konkurranse

Trond Albert Skjelbred mener også at NRK har vært flinke på å oppdatere konseptet «Melodi Grand Prix», spesielt med tanke på konkurransen fra talentprogrammer som «Idol», «X Factor» og «Norske talenter»:

– Det har vært en positiv konkurranse, og NRK har tatt utfordringen. Jeg tror det har blitt mer akseptert å være med i «MGP» blant artister i Norge, og jeg tror ikke alle gjør det bare for oppmerksomheten. De som deltar synes nok det er veldig gøy også.

Tror du kjente artister har en fordel i konkurransen?

– Nei, det tror jeg ikke. Du ser jo bare de siste årene har ikke kjente artister som Mira Craig, Venke Knutson og Tone Damli nådd helt opp. Både Alexander Rybak og Stella Mwangi har vært friske pust, og gitt folk noe helt nytt. Det er heller kanskje ulemper ved å være kjent. Ukjente ansikter må levere på scenen hver gang, samtidig som kjente fjes kanskje surfer mer på sitt eget navn og rykte, filosoferer PR-eksperten.

Men på spørsmål om hvilke artister vi kommer til å se i «MGP» om to år, har ikke Trond noe klart svar på:

– Haha, nei det er for tidlig å svare på. Men når Jan Eggum har opptrådt i «Skal vi danse», ja da kan alt skje, avslutter han.