Tomasz Sokolowski (Foto: Frode Olsen)
Tomasz Sokolowski (Foto: Frode Olsen)

Sokolowski: - Veldig giret på Brann

Partene er enige om en treårsavtale

Stavanger (TV2 Sporten): Tomasz Sokolowski ble i dag enig med Brann om en treårsavtale. Midtbanespilleren gjennomførte fredag sin siste trening med Viking. Sokolowski reiste til Bergen fredag ettermiddag for å signere kontrakten.

– Jeg er veldig glad for å være her. Etter som tiden har gått har jeg bare blitt mer og mer gira på å komme hit. Nå skal jeg bare inn å få signert papirene, så blir det bra, sier Sokolowski på vei inn på Brann stadion.

Spillerens agent, Stig Lillejord, bekreftet tidligere fredag at spilleren ville reise til Bergen med første fly.

– Spilleren har akseptert innholdet i en treårskontrakt. Klubbene er også enige om ordlyden i overgangen, sa Lillejord.

Sokolowski har nå signert papirene, og han blir med det Brann-spiller de neste tre årene.

Sokolowski (Foto: Frode Olsen)
Sokolowski (Foto: Frode Olsen)

Ned i lønn
Etter det TV2 kjenner til vil overgangen føre til at Sokolowski går kraftig ned i lønn i forhold til det han kunne tjent i Viking. Kommende sesong hadde Sokolowski krav på et sign on fee på rundt en million kroner. Det beløpet pluss lønn og bonuser kunne ført til en årsinntekt på over 2,5 milioner kroner i Stavanger. De summene kan han se langt etter i Bergen.

– Tomasz får et betydelig tap i inntekt. Han har det sportslige hensynet i fokus. Vi snakker om en profesjonell spiller som svært gjerne ønsker å komme tilbake på fotballbanen, sier Lillejord.

Skademareritt
Agenten sikter til at den siste tiden i Viking har vært preget av skader. Sokolowski ikke har fått det karriereløftet han håpet på da han gikk fra Lyn til Viking i 2009. I år har han kun spilt fire seriekamper for de mørkeblå. Selv om spilleren har vært skadefri har Åge Hareide styrt unna hans navn i laguttakene. Hele historien fører til at Sokolowski går gratis til Brann.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk