Slik ser BMW 6 serie ut når den får to ekstra dører   og navnet endres til Grand Coupe. Enkelte steder i verden er det nå åpnet for å bestille den...
Slik ser BMW 6 serie ut når den får to ekstra dører og navnet endres til Grand Coupe. Enkelte steder i verden er det nå åpnet for å bestille den...

BMW 6-serie Grand Coupe: Endelig – nå kan denne bestilles!

Designperlen kan bli din - hvis du har råd.

Det er alltid slik at noen modeller vekker et større "må ha"-begjær enn andre. Dessverre er som regel prisen ganske fjernt fra "kan ha"-nivå for folk flest.

I den forbindelse har vi en god og en dårlig nyhet til deg. Den gode er at en bil som så til de grader vekker "må ba"-begjæret endelig er klar til å bestilles – i noen deler av verden (ikke Norge enda).

Dette røpes eksklusivt på nettsiden bmwblog.com – der en også har hele skjemaet som skal fylles ut ved bestilling. Dette gjelder nok ikke i Norge enda, men betyr jo at ting er like rundt hjørnet her også.

Del med dine Facebook-venner

Den dårlige nyheten er at du og jeg trolig ikke har råd til den.

Hvis du skulle være i posisjon til å kunne handle en slik bil har vi imidlertid bare gode nyheter – bortsett fra at vi i Norge må vente litt til før det blir vår tur til å legge inn bestillingen. Men det er ikke langt unna!

Hva synes du: Er dette en penere bil enn Mercedes CLS? Bruk kommentarfeltet under!

LES OGSÅ: 6-serie Grand Coupe: Dette har BMW aldri gjort før!

BMWs konseptbil som viser hva de tenker rundt Grand Coupe-versjonen av 6-serie. Får du ikke vann i munnen av dette, så er det noe galt...
BMWs konseptbil som viser hva de tenker rundt Grand Coupe-versjonen av 6-serie. Får du ikke vann i munnen av dette, så er det noe galt...

Rival i førersete

Vi snakker om BMW 6-serie, som vi kjenner som coupe-versjon fra før. Den nyeste modellen kom i år, og har et typisk elegant coupe-utseende, med langt panser, lange dører og kort hekk. De fleste er skjønt enige om at bilen designmessig sitter som et skudd, mens forgjengeren var langt mer omdiskutert.

Den har også kjøreegenskapene BMW er kjent for, og en pris som er akkurat like høy som du frykter, nemlig fra knappe 1,2 millioner kroner hvis du skal ha coupe, og litt mer hvis du skal ha cabriolet.

LES OGSÅ: BMW 6-serie 2012: Årets mest sexy nyhet?

Men bilen er et så godt utgangspunkt at det ville vært synd å ikke bruke det til noe mer. Den tanken har BMW gjort seg også – godt hjulpet av markedet som Mercedes CLS har skapt, nemlig firedørs coupe-segmentet.

De har gitt Mercedes et langt forsprang, CLS kom som kjent i andre generasjon nå i 2011. Audi ligger også foran i løypa, med sin A7 – les vår test av denne her. Selv VW har kommet på banen lenge før BMW – med sin Passat CC – som fra 2012 bare heter CC.

Men de det bayernbaserte merket med propellogoen har ikke kommet dit de er i dag ved å gi opp.

Så etter mye om og men, kommer de nå med en konkurrent til sin tyske rival. Og hvilken konkurrent!

BMW 6-serie Grand Coupe.
BMW 6-serie Grand Coupe.

Større enn CLS

BMW 6-serie Gran Coupe er det klingende navnet på nykommeren. Her snakker vi altså om coupe som får fire dører, og som i første omgang blir motorisert ved en trippel 3-liters turbomotor, som vi kjenner fra 5-, 7- og GT-serien fra før.

Etter hvert vil motorutvalget bli basert på de samme seks- og åttesylindrede motorene fra nevnte modeller.

LES OGSÅ: BMW 4-serie: Se hva BMW har funnet på nå

Grand Coupe er noe lavere enn 7-serien (100 mm), og har litt mindre plass i baksetet. Sammenlignet med 5-serien er den senket noe, for å gi ytterligere sportslige kjøreegenskaper.

CLS på sin side er 5 centimeter kortere – uten at vi har så mange flere tekniske detaljer plass i Grand Coupe.

Men her vil ganske sikkert detaljene komme på løpende bånd de neste ukene, så vi lover å holde dere oppdatert!

Det levnes ingen tvil om at den nye 6-serie-varianten er ment å være sportslig. Denne stussen vitner om aggressiv design.
Det levnes ingen tvil om at den nye 6-serie-varianten er ment å være sportslig. Denne stussen vitner om aggressiv design.

LES OGSÅ: Mercedes-Benz CLS 2011: Den vanskelige oppfølgeren