debatt
debatt
ernst lersveen
ernst lersveen
Petter Northug jr. og Ernst A. Lersveen
Petter Northug jr. og Ernst A. Lersveen

Se TV 2-Ernst parkere svenske i Northug-debatt

Ernst A. Lersveen debatterte med Northug-kritiker på svensk tv.

Petter Northug jr. sin «nesehorn-gest» til Calle Halfvarsson irriterer svenskene.

– Slutt å oppføre deg som en 16-åring, slutt å oppføre det som en uredd oppkomling, ikke oppfør deg slik som du gjorde i våres. Voks opp, skrev sportsjournalist Kristoffer Bergström i en kommentar i Aftonbladet etter den norske dobbeltseieren i herrestafetten på Sjusjøen.

Les også: Petter Northug: – Æ hørt itj ka du sa!
Les også: Norsk kombinertbombe i Kuusamo
Les også: Bjørgen, Skofterud og Kalla enige om «pallavtale»

Diskuterte Northugs oppførsel
Norges ankermann var suveren i spurten, og passerte målstreken på arrogant vis. Først børstet han litt støv av armene, før han pekte nese til svenske Halfvarsson. Det fikk Bergström til å reagere.

Svensken mener det er på tide at Northug begynner å oppføre seg som en voksen mann – et budskap han gjentok under SVT-programmet «Debatt» torsdag kveld.

– Petter dukket opp for fem år siden. Han vant en VM-stafett og ropte «barneskirenn». Siden har han blitt bedre og bedre til å treffe svenskene i mellomgulvet, sa Bergström og fortsatte:

– I OL i fjor var han bedre enn alle aktive utøvere. Da sa han at han var bedre enn Gunde Svan noen gang har vært. Han tok to OL-gull og sa at det bare var kameraet som var raskere enn ham på oppsiden.

Les også: Northug pekte nese til konkurrentene

– Må finne på noe nytt eller vokse opp
– Så kom han som den store kongen til VM på hjemmebane i våres. Northug vant tre gull, og da skulle han håne den svenske kongen. Men i helgen var det ny konkurranse, og så klart vant han igjen. Han er jo best. Men hva skulle han gjøre da? Da pekte han nese til svenskene og sa at Calle Halfvarsson, en svensk 22-åring, var for sen. Da reagerer jeg. Skal han være en provokatør, så må han provosere mer og finne på noe nytt. Hvis ikke må han vokse opp, sa Bergström.

Da benyttet TV 2-reporter Ernst A. Lersveen, som også var gjest i programmet, muligheten til å forsvare Northug.

– La bukken stå. Det får da være grenser. Hvor prektige er dere svensker? Eier ikke dere humoristisk sans?, spurte Lersveen.

Se Lersveens opptreden i videovinduet øverst i saken!

Les også: Lersveen svarer på svensk Northug-kommentar: – Kom til Oslo!

– Dere har Zlatan
– Petter gjør jo dette bare på «skoj». Jeg må jo bruke noen svenske ord slik at Kristoffer (Bergström) kanskje forstår hva jeg sier, for han skjønner jo ikke Petters humor, sa Lersveen og avsluttet:

– Dere har en verdensstjerne i Zlatan. La nå Norge få ha en liten langrennstjerne. La oss få ha det, som betyr så mye for langrennsporten. Uten Petter blir det ingen rubrikker i Aftonbladet. Da blir det Zlatan, ishockey og eliteserien.

Lersveen hadde også en gave med seg til Kristoffer Bergström, som nå kan kose seg med sprit og rakfisk.

Hva synes du om debatten og om Northug? Si din mening i kommentarfeltet under!