VRAKET: Frank Lampard ble plassert på benken av manager André Villas Boas i ligakampen mot Swansea. (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)
VRAKET: Frank Lampard ble plassert på benken av manager André Villas Boas i ligakampen mot Swansea. (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)

– Villas-Boas har mistet garderoben

Chelsea-sjefen kjemper for jobben etter bare fem måneder i England.

André Villas-Boas ble hentet fra Porto i sommer for å ta Chelsea videre der Carlo Ancelotti måtte gi tapt.

Men ifølge The Sun er flere av spillerne allerede skeptiske til om den unge portugiseren fører Chelsea-skuta i riktig retning.

– Har ikke overbevist spillerne
Det engelske tabloidavisen melder at Chelsea-spillerne ikke er overbevist om at Villas-Boas har de taktiske egenskapene som trengs, og de skal heller ikke være imponert over hans evne til å ta riktige avgjørelser når det butter imot.

34-åringen ble hentet inn med mål om å hevde seg både i Premier League og i Europa, men Chelsea står i fare for å ryke ut av Mesterligaen og ligger hele 12 poeng bak serieleder Manchester City.

London-laget ligger på femteplass på tabellen, og bare målforskjellen hindrer dem fra å falle til sjuendeplass. Det gjør sesongstarten til den verste på Stamford Bridge siden Roman Abramovitsj kjøpte Chelsea i 2003.

Chelsea benekter påstandene
Fra Chelsea-hold benektes imidlertid påstandene. Klubben hevder at Abramovitsj vil gi Villas-Boas mer tid til å snu skuta. Russeren vil riktignok ikke tillate den nedadgående kurven å fortsette på ubestemt tid, selv om han betalte nesten 120 millioner kroner for å hente manageren fra Porto.

Villas-Boas har hatt en rekke krisemøter med troppen sin og har bedt spillerne om hjelp til å finne løsninger som kan snu de dårlige resultatene.

– Det er på tidspunkt som dette at spillere ser til manageren for å finne styrke og lederskap, men det finner de ikke hos Villas-Boas, sier en kilde tett på Chelsea.

– Mer respekt for Ancelotti
– Han er bare 34 år, og kanskje lurer klubben på om de har gjort en feil ved å hente inn en så ung sjef? Det var mye respekt for Ancelotti, men for øyeblikket er det ikke noe av den samme følelsen for Villas-Boas, fortsetter kilden.

Tidligere manager-vikar Guus Hiddink lurer i kulissene etter at han nylig fikk sparken som landslagssjef for Tyrkia.