PL Preview
PL Preview

Se Premier League-preview fra Emirates

Les deg opp på Premier League-runden og se video fra Arsenals hjemmearena.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk.I Skader og karantener

London (TV 2 Sporten): Arsenal har fått mye ros denne uken for å være den eneste klubben i Premier League som allerede har gått videre i Mesterligaen.

TV 2 Sporten besøkte hjemmebanen til «The Gunners» før helgens serierunde på balløya.

Se innslaget i videovinduet øverst

Rundens storoppgjør spilles på Anfield. De andre toppklubbene håper at Liverpool kan sette en stopper for Manchester Citys seiersrekke.


Lørdag:

Stoke-Blackburn (13.45) I TV 2 PL HD 1 og TV 2 Sumo
Dommer: Mark Halsey, Lancashire

Stoke kan ikke skryte av å være inne i en god periode, og hjemmetapet for Queens Park Rangers sist var et nytt bevis på at formen ikke er god. «The Potters» fikk mye ros i innledningen av sesongen, men de sterke resultatene mot topplagene er nå nesten glemt. FA-cupfinalistene i mai står med bare 12 poeng, og veien ned til nedrykkssumpen begynner å bli kort.

Men på Britannia Stadium skal Blackburn vanligvis få det tøft – spesielt med tanke på at Steve Keans mannskap sliter mot de aller fleste. De reddet stumpene med et sent utligningsmål mot Wigan sist, men ett poeng var ikke nok for et Rovers i oppløsning. Én stusslig seier på 12 forsøk er under all forventning – selv om mange tippet Blackburn ned til Championship før seriestart.

Bolton-Everton (16.00) I TV 2 Sumo
Dommer: Michael Oliver, Northumberland

Bolton smadret Stoke, men de kom ned på jorden igjen da West Bromwich ble for sterke forrige helg. Etter en trøblete start med et tøft kampprogram, kreves det at hvittrøyene begynner å sanke poeng – spesielt på eget gress.

Everton fikk en viktig seier mot Wolves, og skulle de blå slå Owen Coyles menn, vil det bli første gang de vinner to kamper på rad siden april.

Det virker ganske sikkert at et av lagene kommer til å sitte igjen med alle poengene. Bolton er nemlig alene om ikke å ha spilt uavgjort denne sesongen.

Chelsea-Wolverhampton (16.00) I TV 2 PL HD 3 og TV 2 Sumo
Dommer: Lee Mason, Lancashire

André Villas-Boas får merke kjøret i engelsk presse om dagen. 12 poeng bak serielederen, og Chelseas svakeste start siden 1995, er ikke noe journalistene lar ligge urørt. Det hele toppet seg da blåtrøyene sviktet borte mot Bayer Leverkusen i Mesterligaen.

Nå kreves det at Chelsea slår tilbake mot Wolverhampton, som vanligvis skal være overkommelig motstand hjemme på Stamford Bridge. Og ulvene kommer til Vest-London uten seier på de fem siste bortekampene i Premier League.

Manchester United-Newcastle (16.00) I TV 2 PL HD 1 og TV 2 Sumo
Dommer: Mike Jones, Cheshire

Manchester United fikk ingen god opplevelse i Mesterligaen mot Benfica i midtuken, men i ligaen har rødtrøyene sanket full pott etter at de ble slaktet av City i lokaloppgjøret. Alex Fergusons gutter har imidlertid ikke imponert nevneverdig spillemessig. United krysser fingrene for at Wayne Rooney rister av seg skadeproblemene i tiden.

Newcastle måtte bokføre sesongens første tap sist i Manchester, og nok en gang skal de på tur til Englands tredje største by. Alan Pardew kan i hvert fall ikke bruke statistikk til å motivere sine spillere, for Newcastle har ikke vunnet på Old Trafford i ligaen siden 1972.

Norwich-Queens Park Rangers (16.00) I TV 2 Sumo
Dommer: Mark Clattenburg, Tyne & Wear

To nykommere møtes på Carrow Road, og begge har levert godkjent i Premier League-comebacket.

QPR vartet opp med en sterk borteseier mot Stoke forrige gang, men i Norwich har de bare vunnet én gang på de siste elleve forsøkene.

Norwich har levert gode prestasjoner mot sterke motstandere, men står nå uten seier på de fire siste kampene.

Sunderland-Wigan (16.00) I TV 2 Sumo
Dommer: Kevin Friend, Leicestershire

Sunderland er en av sesongens største skuffelser så langt, og 0-0 hjemme mot Fulham var ikke nok til å blidgjøre de kravstore supporterne. Selv om «The Black Cats» bare har sanket elleve poeng, er det kun Newcastle, Liverpool og de to Manchester-klubbene som har sluppet inn færre mål.

At Blackburn scoret ni minutter på overtid sist, var et klart bevis på at det meste går imot Wigan for tiden. Jumboplass og bare seks poeng gjør at det allerede begynner å se mørkt ut for Roberto Martinez sitt lag. Wigan er Premier Leagues svakeste bortelag så langt.

West Bromwich-Tottenham (16.00) I TV 2 PL HD 2 og TV 2 Sumo
Dommer: Lee Probert, Wiltshire

West Bromwich ligger plassert midt på tabellen, og triumfen over Bolton ga dem et nødvendig pusterom. Roy Hodgsons menn har bare scoret fem ganger på hjemmebane, det er minst i ligaen sammen med Queens Park Rangers.

Spurs gjester The Hawthorns i fantastisk form. Skulle Tottenham slå WBA lørdag ettermiddag, vil de utligne klubbrekorden som er fem strake trepoengere i Premier League.

Harry Redknapp har aldri vunnet borte mot West Bromwich i PL.

Arsenal-Fulham (18.30) I TV 2 PL HD 1 og TV 2 Sumo
Dommer: Mike Dean, Cheshire

Det snakkes om at det er Europa-krise i engelsk fotball, men Arsenal har hatt få problemer med å ta seg videre i Mesterligaen. I Premier League har det meste også gått på skinner den siste tiden – og mye av æren må gis til Robin van Persie. Nederlenderen står med 13 scoringer og ligger øverst på toppscorerlisten.

Fulham har tapt seks av de sju siste bortemøtene med Arsenal. Forrige seier kom i 2008, og da var det Brede Hangeland som ble matchvinner. Londonerne har bare vunnet to Premier League-kamper så langt. Det er klubbens svakeste start siden 2007/2008-sesongen.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk.I Skader og karantener

Søndag:

Swansea-Aston Villa (14.30) I TV 2 PL HD 1 og TV 2 Sumo
Dommer: Neil Swarbrick, Lancashire

Swansea leverte ingen dårlig kamp mot Manchester United, men waliserne tapte for første gang på hjemmebane denne sesongen mot de regjerende mesterne. Nå får nykommerne en mulighet til å komme tilbake på vinnersporet mot Aston Villa.

Birmingham-klubben måtte bokføre et nytt nederlag mot Spurs på mandag, men skulle de slå Swansea, kan de fort få en fin luke ned til bunnlagene. Villa står imidlertid uten seier på de seks siste borteoppgjørene i Premier League.

Liverpool-Manchester City (17.00) I TV 2 PL HD 1 og TV 2 Sumo
Dommer: Martin Atkinson, West Yorkshire

Den største kampen får også æren med å avslutte helgens Premier League-runde. Liverpool viste hva de er gode for med borteseieren over Chelsea, og nå har de planer om å stikke kjepper i hjulene for serielederen.

Manchester City har vist seg uslåelige til nå, og for øyeblikket virker de ustoppelige. Likevel er det ingen spøk for noen å komme på besøk til Anfield.

Liverpool er ubeseiret de sju siste ligakampene. Det er deres lengste rekke uten tap siden februar 2010.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk.I Skader og karantener