Henke Larsson (Foto: TV 2/)
Henke Larsson (Foto: TV 2/)

Henke Larsson reagerer på Drillo-uttak

Tidligere stjernespiller Henke Larsson er svært overrasket over at Ardian Gashi ikke er på det norske landslaget.

Aldri har det skjedd at samme lag har vunnet supercupen, Allsvenskan og cupen i samme år. Det gjorde imidlertid Helsingborg denne sesong – anført av en nordmann.

Ardian Gashi er en av Allsvenskans beste spiller, men her til lands er han ikke engang med i landslagsdiskusjonen. Dét overrasker tidligere Celtic- og Barcelona-stjerne Henke Larsson.

Les også: Ekspert-strid om den norske fotballfremtiden

– Det er en gåte for meg. Helt siden han kom til Helsingborg, har han vært en av de beste spillerne, sier Larsson til TV 2 Sporten.

14 debutanter – ingen Gashi
Egil Drillo Olsen tok tirsdag ut troppen til firenasjonersturneringen i Thailand i januar. En tropp bestående kun av spillere fra de nordiske landene. Drillo leste opp navnene på hele 14 debutanter. Men Ardian Gashi, som har sju kamper for A-landslaget, var det tydeligvis ikke plass til.

– Det forundrer meg at han ikke er på landslaget. I år har han vunnet trippelen, så noe må han gjøre riktig.

Norge må få spillere i de største klubbene
Den svenske spilleren som har 106 kamper for det svenske landslaget, og som kom inn i Champions League-finalen og snudde kampen i Barcelonas favør med to målgivende, vet hva som skal til for å løfte norsk landslagsfotball. Enkel er imidlertid oppskriften ikke.

– Først og fremst må man få ut spillere i Europa som kan slå seg opp i de største klubbene, for så å ta med det til landslaget når de kommer hjem, sier Larsson til TV 2 Sporten.

Les også: Det siste mesterskapslaget: – Helt andre CV-er på det laget