håkki
håkki

Dommeren meid ned bakfra – forlangte unnskyldning

Regjerende mester Sparta feide Vålerenga av isen, mens det eneste VIF klarte å feie av egen is var dommer Owe Lüthcke.

VIF – Sparta 3-7

I andre periode ble dommer Owe Lüthcke meid ned av Blake Evans – et uhell av VIF-spilleren, men ved stopp i spillet ble Evans konfrontert med manglende beklagelse.

– Neste gang sier du «unnskyld», oppfordret Lüthcke.

– Jeg var forbannet fordi du var i veien. Tror du jeg gjorde det med vilje?

– Nei, jeg vet ikke. Jeg tror ikke det. Men neste gang sier du «unnskyld», sier Lüthcke bestemt.

I sentrum av begivenhetene
Det er imidlertid ikke første gang Lüthcke sørger for ekstraunderholdning under kamper i GET-ligaen. Med innrømmelsen «jeg har driti meg ut» direkte på TV 2 i kampen mellom Lillehammer og Sparta ble hockeydommeren nærmest rikskjendis.

Les også: Lüthcke: – Det er ikke noe kult å drite seg ut på riksdekkende TV

Noen uker seinere hadde han imidlertid kontroll på regelboken, og mente at Oilers-profilen, Ryan MacMurchy, ikke hadde det samme.

Skadet ryggen
Denne torsdagen endte det dessverre ikke godt for den profilerte hockeydommeren. Han måtte gi seg noen minutter etter uhellet på grunn av store smerter i ryggen.

– En klassisk takling bakfra det der, sa Lüthcke spøkefullt i pausen mellom andre og tredje periode.

– Nei, han gjorde det selvfølgelig ikke med vilje. Men jeg var ikke forberedt på at den kom, og ble veldig overrasket.

– Du måtte drive litt voksenopplæring i etterkant?

– Ja, i en sånn situasjon så synes jeg at han bør unnskylde seg. Men det er mulig det gikk for lang tid mellom situasjonen og stoppet i spillet, svarer dommeren, som sliter med ryggen.

– Jeg har vondt i ryggen, som jeg har vært mye plaget med fra før, forteller han.

Thoresen ble taklet i vantet
Men det var slett ikke bare Lüthcke som var involvert i bisarre situasjoner. I starten av andre periode ble Steffen Thoresen grisetaklet i vantet.

573161

Selve kampen ble også av den minneverdige sorten. Det ble nemlig litt av et oppgjør mellom de to storlagene. VIF hang slett ikke med i starten av kampen, og Sparta utnyttet overtallsspillet glitrende. Tre ganger scoret Sparta i powerplay, og ledet dermed 3–0 etter første periode. Bedre ble det heller ikke i starten av periode nummer to.

– I pausen etter første periode sa vi at matchen på ingen måte var over. Kan de score tre i én periode, så kan vi det også. Men så går vi ut og får tre i ræva, sa tremålsscorer Daniel Sørvik i pausen mellom andre og tredje periode.

Vålerenga klarte imidlertid det de snakket om i pausen, og scoret tre i andre periode. Men det hjalp likevel så lite når Sparta dunket fire pucker i nettet.

Tredje periode ble et aldri så lite antiklimaks sammenlignet med de to foregående. Ingen mål og blottet for bisarre situasjoner.

– Vi har helt syk uttelling i de to første periodene. Vi trykket på mot Rosenborg sist, men fikk bare ett mål. Så i dag er vi godt fornøyde med uttellingen, sier Sparta-kaptein Jonas Solberg Andersen.

Torsdagens resultater i GET-ligaen:
Rosenborg - Stavanger 1-3 (1-2, 0-0, 0-1)
Storhamar - Lillehammer 2-1 (2-0, 0-1, 0-0)
Manglerud Star - Stjernen 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)
Vålerenga - Sparta 3-7 (0-3, 3-4, 0-0)
Frisk Asker - Lørenskog 2-9 (0-4, 1-2, 1-3)