ekstr. (Foto: Sverre Holm Nilsen)
ekstr. (Foto: Sverre Holm Nilsen)

Spikerteltet til 121.000 kroner er ubrukelig

Knut Helges spikertelt var «som skapt» for nordiske forhold, men tålte ikke regn.

I annonsen for spikerteltene sine, lover selskapet Auto & Parts at produktene deres holder høy kvalitet, og er som skapt for nordiske forhold.

Når spikerteltene i tillegg kunne leveres raskt, rett til campingplassen, slo Knut Helge Øslebø til. Prisen for spikerteltet var 145.200, og det skulle leveres i oktober 2010.

hjemmeside
hjemmeside
Et spikertelt er et tilbygg til campingvogner.

Se også: Kunder drapstruet av selger

Les også: Selger ville stoppe innslaget

Fire måneder forsinket

Knut Helge Øslebø og familien fra Marnardal har campingvognen sin stående på Bortelid Camping i Vest-Agder, og det var hit Eurocamp spikerteltet fra Auto & Parts ble levert 14. februar i år. Da var det fire måneder forsinket.

– Det kom nye datoer og tidspunkter for levering hele tiden, sier Øslebø.

Den trege leveringen resulterte i et prisavslag på 20.000 kr, men da Knut Helge endelig fikk se spikerteltet sitt, fikk han sjokk.

– Jeg ble veldig skuffa, for ifølge daglig leder Are Wroldsen var det viktigste for ham at finishen skulle være 100 prosent, sier Knut Helge.

Han fant en lang liste med småfeil og dårlig håndverk på spikerteltet sitt. Men bak den dårlige finishen, lå det skjult langt større, og mer alvorlige problemer.

Se også: Denne bobilen er lovlig å selge, men ulovlig å kjøre

Se også: Gry og Torgeir må bryte loven hvis de vil feriere med barna i bobilen

Vannskader

I august i år var Knut Helge på campingplassen med familien. Da oppdaget han til sin store forskrekkelse at vann hadde trengt inn gjennom taket.

Resultatet var et vannskadet spikertelt hvor alt av vegger og gulv måtte rives ned og tørkes, samt at taket måtte repareres.

Forsikringsselskapet til Knut Helge konkluderte med at dette ikke var en forsikringssak, men en garantisak fra Auto & Parts sin side.

forsikring (Foto: Faksimile, takstrapport)
forsikring (Foto: Faksimile, takstrapport)

– Jeg ønsket å heve kjøpet, men det ble avvist. Det eneste alternativet vi har nå er å få dekket inn de kostnadene til å reparere det, og få det opp til den standarden som er lovt, sier Knut Helge.

Hyret inn egen snekker

Knut Helge sier at han ikke ønsker å få kjøpet sitt hevet lenger, men ønsker at teltet repareres.

Snekkere fra Auto & Parts har ved flere anledninger vært og sett på spikerteltet, men fortsatt har ikke den dårlige finishen eller skadene blitt reparert. Knut Helge har derfor hyret inn sin egen snekker til å reparere skadene på tilbygget sitt.

– For å få dette til å bli like bra som det burde være, så har vi anslått en pris på ca. 80.000 kr, sier snekker og daglig leder av Bortelid Hytteservice Thomas Repstad til TV 2 hjelper deg.

Repstad har allerede vært med på å kle av vegg og gulv, men fortsatt må det store reparasjoner til for å gjøre spikerteltet brukenes.

Først må vannskadene tørkes, deretter må gulvvarmen rives ut og det må blikkenslagerarbeid til på taket for å få det tett. I tillegg må nye gulv og vegger må legges, samt ødelagte vinduer må byttes.

– Jeg syns dette begynner å bli veldig dyrt. Det er tross alt først 120.000, også skal jeg ut med 80.000 til for å fikse det, fortviler Øslebø.

Ifølge Forbrukerrådet har Øslebø krav på å heve kjøpet eller få dekket kostnadene med å reparere spikerteltet sitt.

Les også: Kent er en av Norges mest uheldige huseiere

befaring-ute (Foto: Sverre Holm-Nilsen)
befaring-ute (Foto: Sverre Holm-Nilsen)

Politiransakelse

Auto & Parts holder til i Froland, og Are Wroldsen er daglig leder i selskapet.

Bedriften selger spikertelt de kaller for Eurocamp, som produseres i Romania før de sendes til Froland hvor de ferdigstilles før de sendes ut til kundene – og det er langt flere kunder enn Øslebø som sliter med selskapet.

Lensmann i Froland kommune, Ove Gundersen, sier at politiet gikk til ransakelse av lokalene til bedriften i forkant av TV 2 hjelper deg sitt opptak.

– Vi har vel kanskje fått en 10–15 henvendelser fra kunder. Nå i høst fikk vi tre anmeldelser fra folk som da hadde skrevet kontrakt og ikke fått varen. Vi gikk da i samarbeid med økoavsnittet i Arendal og gjennomførte en ransaking på det grunnlaget i denne bedriften, sier Gundersen til TV 2 hjelper deg.

Kundene anmeldte bedriften for bedrageri, men etter hva TV 2 hjelper deg erfarer har disse anmeldelsene nå blitt henlagt.

TV 2 hjelper deg har siden september i år vært i kontakt med mer enn 10 kunder som sliter med selskapet. Felles for de alle er at de har betalt inn store summer til selskapet og enten fått et dårlig produkt, eller ikke fått noe produkt i det hele tatt. Dette kan du ser mer om i kveldens TV 2 hjelper deg kl. 20.00.

Les også: Snekker skylder Stian og Anita 91.000

«Omfattende sak»

Knut Helge Øslebø kontaktet TV 2 hjelper deg da han følte at situasjonen mellom ham og selskapet var fastlåst, og han innrømmer at han har mistet all tillit til selskapet.

– Jeg har forholdt meg til løgn, falsk tomme ord i ett år, og han har pr. dags dato ikke forholdt seg til en eneste avtale vi har hatt, sier Øslebø.

Daglig leder i Auto & Parts, Are Wroldsen, gikk med på å møte TV 2 hjelper deg, og innrømmer raskt at han syns det er leit at kundene føler at de blir løyet til, men understreker at det ikke er han som er skyld i den trege leveringen.

– Alle leveringstider og punkter kommer fra leverandøren, og de videreformidler jeg, sier Wroldsen til TV 2 hjelper deg.

Les også: Joakim og Ramona pusset opp til ingen nytte

Slitt med produksjonen

Sjefen i Auto & Parts sier at de har slitt med produksjonslinjene i Romania, men at dette nå har blitt utbedret, og at produksjonstiden følgelig vil bli mindre.

Wroldsen sier at han har sett bilder av spikerteltet til Øslebø, og medgir at det ikke ser bra ut.

Han innrømmer også at det er en takkonstruksjonsfeil som er årsaken til vannlekkasjene, og sier han skjønner at kunden ønsker å få reparert spikerteltet sitt.

Hvem som skal reparere teltet, kunne ikke Wroldsen svare på før han har konferert med produsenten i Romania.

– Vi har innleide snekkere der oppe minst tre ganger til Knut Helge. Jeg er ikke noe snekker, men det ser ikke ut til at vi har kommet noe videre.

– Skjønner dere at han vil ha egen snekkere opp til å gjøre dette?

– Ja, jeg skjønner at han har lyst, men han må da spørre om han kan gjøre det, for det er noen som skal dekke det antakeligvis.

Se også: Topp moderne hus ble ulevelig «badstue»

Wroldsen (Foto: Jonas Ruud)
Wroldsen (Foto: Jonas Ruud)

Wroldsen får overlevert prisanslaget fra Øslebøs snekker som viser 80.000 kr. Han innrømmer at Øslebøs sak er «litt for omfattende» til å komme med en løsning på strak arm, men sier han har tro på at de vil komme til enighet.

Løsningsforslag

Fire uker etter vårt møte, hadde fortsatt ingenting skjedd. Wroldsen hadde ikke tatt kontakt med Øslebø, og spikerteltet hadde fortsatt ikke blitt reparert.

Dagen før saken skulle gå på lufta, fikk Øslebø tilsendt tre forskjellige tilbud fra bedriften – han kunne få et nytt spikertelt, levert innen 1. april, vederlagsfritt, gratis reparasjon av eksisterende spikertelt, utført av leverandørens serviceteam eller få reparasjoner til en verdi av 35.000 dekket, dersom han valgte å bruke sin egen snekker.

Øslebø sier til TV 2 hjelper at han ikke godtar noen av forslagene. Han sier han ikke tror på at selskapet vil kunne å levere et nytt spikertelt til den datoen, og at han ikke stoler på serviceteamet som allerede har undersøkt spikerteltet hans.

Han fastholder på at han ønsker å få teltet sitt reparert til den standarden han ble lovt, men at et eksternt selskap skal stå for oppussingen.

Saken hans er nå klaget inn til Forbrukertvistutvalget, og Øslebø sier han vil la saken gå sin gang der.

TV 2 hjelper deg følger denne saken videre. Har du tips i saken, eller har du hatt lignende erfaringer?
Send en mail til sverre.holm-nilsen@mastifftv.no


Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter