Norske langrennstalenter
Norske langrennstalenter
Astrid Uhrenholdt Jacobsen. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Astrid Uhrenholdt Jacobsen. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

– Norge har ligget bak på sprintsatsingen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tror på mer internasjonal bredde i toppen under sprinten i Kuusamo.

Kuusamo (TV 2 Sporten): Det norske kvinnelandslaget var i en egen klasse under verdenscupåpningen på Sjusjøen forrige helg. På 10 kilometer fri teknikk var seks av de sju beste løperne norske.

Fredag starter verdenscupen i finske Kuusamo med klassisk sprint. Astrid Uhrenholdt Jacobsen tror ikke at Norge kommer til å dominere like mye på den distansen.

– Jeg tror vi får se en helt annen internasjonal bredde. Justyna Kowalczyk vil helt sikker være der og selvfølgelig mange av de norske. Så vet vi at svenskene er gode i sprint og at Saarinen på hjemmebane er farlig i denne løypa. Jeg tror vi får en finale med mange nasjoner representert, så det blir litt annerledes enn forrige helg, sier Jacobsen til TV 2 Sporten.

– Færre som satser på sprint
24-åringen er med på det norske sprintlandslaget denne sesongen. Hun tror forklaringen på hvorfor Norge ikke dominerer like mye på sprint er ganske enkel.

– Det er ikke så mange jenter i Norge som har turt å satse på sprint. Nå tror jeg at vi som er på sprintlaget i år har tatt steg, men vi har nok ligget litt bak i forhold til andre nasjoner der.

Se intervju med Astrid Uhrenholdt Jacobsen i videovinduet øverst i saken

– Det er vel kanskje bra for langrennssporten at noen andre er med i toppen?

– Det er absolutt bra, og det blir nok ordentlig kniving i morgen. Og så tror jeg at vi får se andre nordmenn i toppen enn vi gjorde på Sjusjøen. Både Maiken (Caspersen Falla), Celine (Brun-Lie) og Ingvild (Flugstad Østberg) har tatt bra steg – og så kan vi alltid stole på Marit.

Gleder seg over plussgrader
Kuusamo er kjent for kalde værforhold, men også i Finland har det vært mildt i været de siste ukene. I fjor måtte man konkurrere i 20 minusgrader, mens gradestokken i år foreløpig balanserer rundt null. Det passer Uhrenholdt Jacobsen bra.

– Løypa er lik som i fjor, men det er litt annerledes kontekst. Det er vel 20 grader mildere enn i fjor. Det er jo egentlig bra, for i fjor så fikk jeg ikke fullføre på grunn av kulden. Jeg håper at jeg kan få gå tre renn i år.

– Tror du forholdene passer deg bedre i år enn i fjor?

– Nei, det tror jeg egentlig ikke. Hvis været holder seg som nå, blir det ikke veldig raskt føre. Men det kan bli veldig høy fart hvis det fryser på. Men for min del spiller det ikke noen rolle.