UNGARN AKTUELL: Karl Erik Bøhn kan bli den neste landslagssjefen Ungarns håndball kvinner. (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
UNGARN AKTUELL: Karl Erik Bøhn kan bli den neste landslagssjefen Ungarns håndball kvinner. (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

Bøhn møter Larvik i Mesterligaen: – Det blir spesielt

Etter ni år i Larvik fikk Karl Erik Bøhn sparken. Nå møter han gamleklubben i Mesterligaen – som Györ-trener.

TV 2 Sporten meldte tirsdag at Karl Erik Bøhn ville bli klar for Györ onsdag.

I dag kom bekreftelsen. Bøhn vil trene Györ ut sesongen, i tillegg til jobben som trener for det ungarske landslaget.

– Både forbundet og Györ ønsket denne løsningen, og jeg tror det skal gå fint å kombinere det, sier Bøhn til TV 2 Sporten.

Bare finale er godt nok for Györ og Bøhn
Den tidligere Larvik-treneren ble sparket bare måneder før klubben tok Norges første Mesterliga-gull noensinne. Med Gyõr er målsettingen klar:

– Det er bare finale som gjelder for Györ. Det er et voldsomt press for å oppnå gode resultater i Ungarn, men ingen legger større press på meg enn jeg gjør selv, sier Bøhn, som nok en gang blir trener for samboeren, Heidi Løke.

Les også: Slik ser du Håndball-VM i Brasil

Karl Erik Bøhn var ni år i Larvik, og var hovedtrener fra 2005 til han fikk sparken i januar i år. Det skal ha vært Heidi Løkes overgangskontrovers fra Larvik til Györ, der Bøhn skal ha sittet på begge sider av bordet, som ble brukt som hovedargument i sparkingen av treneren.

Kontroversiell avskjed
Spillergruppen var svært delt i synet på sparkingen av Bøhn, og hovedpersonen selv krevde lønn for hele kontraktperioden (1,5 år) samt en bonus. Et beløp som skal ha ligget på knappe millionen. Det så lenge ut til å gå mot en rettssak, men partene kom til enighet om vilkårene for en avslutning av Bøhns arbeidsforhold i Larvik.

Les også: Storseier i Bøhn-debuten

Etter en opprivende avslutning på et langt arbeidsforhold, skal Bøhn igjen møte Larvik. Denne gang på håndballbanen. Den nye Györ-treneren innrømmer overfor TV 2 Sporten at det ikke er en kamp han ser frem til.

– Det blir spesielt å møte Larvik igjen. Det er ikke en kamp jeg gleder meg til, men jeg har ingen tanker om hevn eller at det vil bli ekstra godt å slå Larvik. Jeg hadde ni fantastiske år i klubben. Men som sagt, det blir spesielt, sier Bøhn.