brækhus
brækhus

Kulturministeren åpner for proffboksing i Norge

Nye og positive uttalelser om proffboksing i Norge fra Anniken Huitfeldt. Kulturministeren går langt i å si at det særnorske forbudet blir opphevet - om idretten selv vil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 Sporten (Bergen/Oslo/Ålesund): Forbudet mot proffboksing i Norge er under stadig økende press. Medisinske grunner har historisk sett vær årsaken til Norges politikk på området. Tirsdag fortalte TV 2 Sporten at Cecilia Brækhus` tyske promotor har engasjert advokater i Norge for å bygge en sak mot det unike forbudet her til lands. Hovedargumentet er at det norske forbudet mot proffboksing strider mot EU-retten folk har til å få utføre jobben sin.

- Jeg er ikke noen prinsipiell motstander av proffboksing. Det er ingen grunn til å tro at dette forbudet strider mot EU-reglene, men vi vil uansett forbudet og vurdere om det er grunnlag for det fortsatt, sier kulturminister Anniken Huitfeldt til TV 2 Sporten.

Frp applauderer
Den uttalelsen liker Fremskrittspartiets idrettspolitiske talsmann Øyvind Korsberg.

- Det høres veldig bra ut om kulturministeren har sett lyset. Jeg antar at det jobbes godt i kulissene for å få proffboksing tillatt i Norge, sier Frps Øyvind Korsberg til TV 2 Sporten.

- Men vi må se om det er grunnlag for dette, eller om idretten kommer til en annen konklusjon. Derfor venter vi på innspill fra Norges Idrettsforbund i denne saken, utdyper Huitfeldt.

NIF avventer
Norges Idrettsforbund (NIF) er ikke riktig sikre på hvordan de skal tolke signalene fra Huitfeldt. De mener ballen ligger hos Kulturministeren.

- Norges Idrettsforbund har ingen mening om denne saken nå. Den er ikke til behandling hos oss, og vi har ikke blitt bedt om å uttale oss i saken. Hvis det handler om lov om proffboksing, så kommer det en henstilling til oss fra regjering eller storting, og da skal både bokseforbundet og NIF helt sikkert få sjansen til å uttale seg, sier kommunikasjonssjef i NIF, Per Tøien, til TV 2 Sporten.

Se intervju i videovinduet øverst!