oppsigelsesbrev
oppsigelsesbrev

Disse seks har fått oppsigelsesvarsel fra Stabæk

I tillegg til de seks navnene på lista skal ytterliggere to spillere ha fått innkallelse til drøftelsesmøte.

Onsdag fikk åtte spillere brev fra Stabæk-ledelsen, hvor de blir innkalt til det klubben kaller drøftelsesmøter for å diskutere spillernes framtid. Bærumsklubben må kutte dramatisk i kostnadene før neste sesong etter at det ble klart at klubben må flytte hjem til Nadderud.

LES OGSÅ: Stabæk mister et helt fotballag: – Det er trist for hele klubben

Stabæk-veteran Morten Morisbak Skjønsberg sitter i spillerutvalget i Stabæk. Han bekrefter at en del av hans lagkamerater har fått brev av klubbledelsen i onsdag.

– 6-7 stykker av oss har fått brev der det står at vi skal inn til drøftelsesmøter, én og én. Det innebærer at vi skal snakke om mulige oppsigelser av de spillerne som har fått brev, sier han til TV 2 Sporten onsdag.

– Hvilke spillere er det snakk om?

– Det vil jeg ikke si, svarer Skjønsberg.

Se intervju i videovinduet over!

oppsigelsesbrev
oppsigelsesbrev

Disse seks fikk brev
Etter det TV 2 Sporten erfarer inkluderer lista Jon Knudsen, Jan-Kjell Larsen, Haris Skenderovic, Tor-Marius Gromstad, Torstein Andersen Aase og Gilles Ondo. I tillegg til de seks navnene på lista skal ytterliggere to spillere ha fått innkallelse til drøftelsesmøte.

Den tidligere kapteinen Morisbak Skjønsberg er kritisk til måten klubben han har vært i siden 2000 har håndtert den økonomiske situasjonen ovenfor spillerne.

– Vi mener at Nadderud har vært en realitet, og at Telenor har vært et håp man har levd etter. Det burde man tatt til etterretning. Vi er forbanna på at vi nå siste uke før ferie får dette i fanget, sier han.

Les også: Stabæk-fansen hetset styreleder med Hitler-banner

Mister sannsynligvis treneren også
Alt tyder også på at Stabæk vil stå uten trener etter sesongen. Ifølge Borås Tidning tar Jörgen Lennartsson over som ny Elfsborg-trener etter Magnus Haglund, som onsdag ble klar for Lillestrøm.

Avisen skriver at Elfsborg reiser til Oslo for å gjøre sluttforhandlinger torsdag, og at Lennartsson vil presenteres på en pressekonferanse neste uke.

– Jeg har ikke så mye å si om det. Mitt fokus er på å vinne søndagens kamp mot Vålerenga, sier Lennartsson til tv2.no.

– Det er mye som skjer i klubben nå, og det viktigste er at det løser seg på en bra måte for Stabæk og spillerne. Vi får ta allting i neste uke, sier 46-åringen.

– Går rett til siste kapittel
Og for spillernes del er det nå en vond tid. Skjønsberg mener de burde fått informasjon langt tidligere.

– Styret går her rett til siste kapittel, som er oppsigelse. Vi burde vært informert før, og på den måten kunne vi kommet fram til bedre løsninger for både klubb og spillere. Mange av spillerne har påtatt seg forpliktelser, som huskjøp og lignende, og det er ikke gitt at alle sammen får jobb et annet sted. Nå skal det også sies at de det gjelder vil få tilbud om nye kontrakter, men da med langt dårligere betingelser, mener 28-åringen.

Joachim Walltin varslet i onsdagens Aftenposten at det kan bli aktuelt å gå rettens vei for å sikre spillernes rettigheter.

– Vi har informert klubben og spillerne om lignende prosesser, så hvis ledelsen velger å gå til oppsigelser, vil det bli veldig krevende og tøffe runder, sier Walltin til Aftenposten.

Skjønsberg stiller seg bak Walltins uttalelser.

– Blir det oppsigelser blir det opptil hver enkelt spiller om de vil bestride oppsigelsen. Da vil NISO støtte sine medlemmer. Det er veldig leit for klubben om det skulle gå så langt, svarer han.

Les også: Stabæk har bestemt seg: Vender tilbake til Nadderud

– Meget kritisk
Klubbveteranen legger ikke skjul på at han er skuffet over Stabæks håndtering av utfordringene.

– Jeg er meget kritisk til måten klubben har gått fram på, og syns det er mangel på respket ovenfor de ansatte.

– Hvordan da?

– Slik jeg har forstått det ønsker klubben å beholde de spillerne som har salgsverdi, og si opp ansatte før de selger spillere.

– Så de vil beholde spillere som har en salgsverdi, og samtidig si opp andre?

– Slik jeg har forstått det, ja.

– Hva syns du om det?

– Det syns jeg ikke noe særlig om. Jeg vet at de har klart å legge to løp ovenfor sponsorer om at det kan bli Nadderud fra 2012, det har de ikke gjort med oss. Det burde de, sier spilleren som kom til Stabæk som junior for elleve år siden.

– Hvordan skal spillerstallen se ut neste år?

– Det er et godt spørsmål, svarer Skjønsberg.

– Ingen kommentar
TV 2 Sporten har i dag vært i kontakt med både sportssjef Inge André Olsen og styreleder Jarl Øverby i Stabæk. De er begge to involvert i kontraktsforhandlingene klubb og spillere nå går inn i, men det er styreleder Øvreby som skal uttale seg. I en sms skriver han til TV 2:

– Ingen kommentarer så lenge prosessen pågår. Jarl.