PÅ VEI UT: Manchester Citys James Milner og Joe Hart depper etter 1 2 tapet for Napoli. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
PÅ VEI UT: Manchester Citys James Milner og Joe Hart depper etter 1 2 tapet for Napoli. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Sjekk ekspertenes dom over Manchester-lagene

– Ikke i nærheten av det City vi har sett i Premier League.

Manchester United - Benfica 2-2

Napoli - Manchester City 2-1

Onsdag morgen var antagelig noe tung for sjefene til de to Manchester-lagene, Sir Alex Ferguson og Roberto Mancini, etter skuffende resultater i nest siste kamp i Mesterligaens gruppespill.

– Jeg var helt sikker på at alle de fire engelske lagene skulle ta seg greit videre, så sånn sett kan man si at dette er skuffende, sier TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Tror på United
Etter 2-2 i hjemmemøtet med Benfica, må Manchester United høyst sannsynlig ta til takke med andreplass i sin gruppe – dét krever imidlertid at rødtrøyene tar minst ett poeng borte mot Basel i siste kamp.

– De vet så godt hva det går i, så jeg føler meg helt trygg på at de får med seg poeng i Basel, sier Wikestad, og får støtte av kommentatorkollega Øyvind Alsaker.

– Jeg velger å tro at United har rutinen og tyngden. Historien har vist at de største stort sett klarer seg i disse situasjonene, sier Alsaker.

Les også: Europa-krise for Manchester-klubbene

Men om de to kommentatorene tror United klarer seg, har de langt mer dystre spådommer for byrivalen, som tapte 1-2 borte for Napoli.

– Det ser mørkere ut for Citys del. Jeg trodde på en måte at de skulle dra det i land når de fikk den sene scoringen hjemme mot Villarreal, men nå er det stor sjanse for at de ryker ut, sier Alsaker.

IKKE HELT FORNØYD: Manchester Uniteds profiler går slukøret av Old Trafford-gresset etter 2-2 mot Benfica. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
IKKE HELT FORNØYD: Manchester Uniteds profiler går slukøret av Old Trafford-gresset etter 2-2 mot Benfica. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Frykter City-exit
Dersom det skal bli avansement for de lyseblå, må de vinne hjemme mot Bayern München, og samtidig håpe at Napoli avgir poeng i Spania mot Villarreal.

– City står definitivt i fare for å ryke ut. Det de har levert, er ikke i nærheten av det City vi har sett i Premier League. Det er vanskelig nok bare å slå Bayern, og Napoli er helt klart favoritter mot Villarreal. Jeg ser Mancini sier at sjansen for å gå videre er 30 prosent, men jeg mener den er mindre. Trøsten får være at de blir storfavoritter i Europaligaen, sier Wikestad.

Les også: Slik gikk det i tirsdagens Mesterliga-kamper

Blir det Mesterliga-exit, kan det utløse flere forskjellige reaksjoner på Eastlands.

– Det er jo et alvorlig inntektstap, og ikke bra med tanke på Citys voldsomme underskudd. Det kan være positivt for et lag kun å ha én viktig turnering å konsentrere seg om, så det kan være greit i forhold til Premier League. Samtidig gir det god stemning internt i spillergruppa å være med i Mesterligaen. Det betyr at Mancini kan rullere, og holde alle fornøyd. Det er vanskeligere å tilfredsstille alle når det blir færre viktige kamper, sier Alsaker.

At to av de engelske klubbene sliter allerede i Mesterligaens gruppespill, vil garantert sørge for diskusjon rundt hva som er verdens beste liga.

– Jeg ser at mange sier at nivået i Premier League kanskje ikke er så godt. Jeg synes det blir helt feil konklusjon på bakgrunn av så få kamper. Man kan ikke ta én sesong ut av kontekst og si at nivået er for dårlig, sier Wikestad.