EKSPLOSJON: Eksplosjonen skal skyldes en gassflaske som gikk i luften på hotellets spa avdeling. (Foto: Greta Nygren Lohne)
EKSPLOSJON: Eksplosjonen skal skyldes en gassflaske som gikk i luften på hotellets spa avdeling. (Foto: Greta Nygren Lohne)

Eksplosjon på luksushotell på Gran Canaria

Det er minst 147 norske gjester på hotellet i byen Puerto Mogan.

– Det var to kraftige eksplosjoner like utenfor rommet vårt. Hele bygningen ristet kraftig, forteller Greta Lohne som er på ferie sammen med sin ektemann.

Flere skadet

Hun forteller at flere av de ansatte er skadet. I tillegg er en gjest skadd. Samtlige skal ha brannskader.

– Det har vært en eksplosjon på hotellet. Vi vet ikke så mye, men ifølge ryktene skal fem personer være skadd, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour til tv2.no

Gassflaske i spa-avdelingen

Eksplosjonen skal skyldes en gassflaske som gikk i luften på hotellets spa-avdeling.

– Det var en lekkasje i en gassflaske, sier pressekontakt i Ving, Sophie Frisholm.

De skadde er flydd til sykehus med helikopter i Las Palmas.

– Jeg vet ingenting om tilstanden eller nasjonaliteten til de som angivelig er skadet. Vi har sendt tre guider til hotellet som vil undersøke nærmere hva som har skjedd og om noen av våre kunder er berørt, sier Larsen-Vonstett.

137 skandinavere

Hotellet Cordia Mogan Playa benyttes av både Star Tour, som har 26 norske gjester der, Ving som har 41 og Apollo som har 80 nordmenn på hotellet.

– Personalet vår har døgnåpen servicetelefon som gjestene våre kan benytte. Det er først og fremst hotellet som sørger for medisinsk hjelp, men vi kan også formidle medisinsk oppfølging dersom det er behov for det, sier informasjonssjef i Apollo, Helen Begby.

Det er foreløpig uvisst om de materielle skadene tillater at gjestene kan fortsette bo på hotellet.

Saken oppdateres.