LSK trener Martin Haglund kan få mer å se bekymret ut over etter kveldens cupduell mot nabo Ullensaker/Kisa (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)
LSK trener Martin Haglund kan få mer å se bekymret ut over etter kveldens cupduell mot nabo Ullensaker/Kisa (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)

Haglund klar for to LSK-år

Svenske overtar styringen på Åråsen.

Lillestrøm har funnet sin nye hovedtrener. Svenske Magnus Haglund, som kommer fra en tilsvarende jobb i Elfsborg, har skrevet under vært på en toårskontrakt med LSK. Sportsdirektør Torgeir Bjarmann understreker at Haglund er hentet til klubben for å oppnå resultater.

– Vi har kommet til et skillepunkt med mer fokus på resultat, og mer fokus på hvor på tabellen vi ligger, enn vi har hatt de siste tre årene, sier Bjarmann.

– Vi skal oppover på tabellen, og det er Magnus innforstått med.

Se pressekonferansen der Haglund ble presenteret i videovinduet over

Haglund regnes som et stort trenertalent, og har ledet Elfsborg siden 2004. I 2006 var han hjernen bak klubbens første seriegull på 45 år.

Nå gleder 38-åringen til å ta fatt på sin nye arbeidshverdag på Åråsen.

– Det er et klassisk tradisjonslag som har hatt en tyngre periode, men har hentet seg inn økonomisk. Jeg føler at det er en veldig stor enighet i klubben om at man vil ta et skikkelig steg nå. Det appellerer veldig til meg, sier Haglund.

Vil «holde i ballen»
Henning Bergs etterfølger ønsker å sette sitt eget preg på Lillestrøm-laget.

– Vi får begynne med å få på plass et forsvarsspill som gjør at man slipper inn lite mål. Etter hvert får vi skape et angrepsspill som blir veldig effektiv. Vi vil også holde i ballen og spille possession. Det finnes en bra fotball der man kan variere mellom raske angrep og å holde i ballen. Det er en vurdering ut fra hver enkelt situasjon, sier Haglund, som ikke vil komme med noen konkrete resultatmål ennå.

– Nå er utgangspunktet nummer 13. Vi skal gjøre en reise. En så god reise som mulig.

Spent Nannskog
TV 2 Sportens svenske fotballekspert Daniel Nannskog tror landsmannen kan bli en suksess i Tippeligaen.

– Det er et veldig spennende og interessant navn. Han er en respektert trener, som liker å spille offensiv fotball med ballen langs bakken. Han har spilt noe 4-5-1 med Elfsborg, men ingen lange baller, sier Nannskog.

Den tidligere Stabæk-goalgetteren er litt skuffet over den nye LSK-trenerens resultater de siste årene, men mener Lillestrøm og Haglund er en god match.

– Jeg synes han har fått til litt for lite med det mannskapet han har hatt i Elfsborg de siste årene. De burde vært nærmere gullet. Men nå skal han trene det som for øyeblikket er et bunnlag, og det blir noe helt annet. Jeg hadde vært mer skeptisk hvis han tok over Rosenborg. Han kommer nok til å bli en bra trener for LSK, og løfte dem, sier Nannskog.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk