Kveldens gjest hos «Trude» er 110 kilo tunge Merete Nesset, som er i ferd med å gjøre en snuoperasjon i livet etter mange år med psykiske lidelser og spiseforstyrrelse.

Hun har nemlig fått «ræva i gir» for å komme i form til New York Marathon om et år. Nesset vil gjerne gi kroppen noen store fysiske utfordringer, og det krever både stort mot og enorm pågangsvilje.

– Jeg må bli en lettere utgave av meg selv, for det går ikke an å løpe New York maraton med denne kroppen, sier Nesset, som har som langsiktig mål å komme under 70 kilo.

Følg «Trude» på Facebook!

Ekstrem jojoslanking

I begynnelsen av 20-årene begynte Nesset å legge på seg, og på det verste veide hun hele 132 kilo. I TV 2-programmet forteller Nesset, som i dag har gått ned i vekt til 110 kilo, om en evig sirkel med jojoslanking, der hun hele tiden vekslet mellom overspising og slanking.

Det er ikke de tynne modellene sin skyld at jeg har dårlig selvbilde

– Det utviklet seg til å bli en alvorlig spiseforstyrrelse, sier hun til programleder Trude Teige og legger til.

– Jeg trodde selv at jeg var et håpløst slanketilfelle. Jeg skjønte ikke egentlig at jeg brukte mat som dop, men det var jo det jeg gjorde.

Skylder ikke på andre

For Merete Nesset fungerte maten som en erstatning for den selvomsorgen hun ikke greide å gi seg selv, og hun spiste mat istedenfor å ta seg selv på alvor.

– Det er ikke de tynne modellene sin skyld at jeg har dårlig selvbilde. Det handler om meg selv, og at jeg ikke har sett hvilken verdi jeg har som person, uavhengig av hva slags kropp jeg har.

De siste åtte månedene har Merete Nesset fått stor hjelp fra coachen Øyvind Hammer, som også har hjulpet Ole Einar Bjørndalen og andre toppidrettsfolk, med å komme i gang med livsendringsprosjektet.

Se hele intervjuet med ambisiøse Merete Nesset og coach Øyvind Hammer i programmet «Trude» på TV2 onsdag 23. november klokken 22:40.