Erik Thorstvedt
Erik Thorstvedt

Thorstvedt hyller Tottenhams superstart

Harry Redknapps mannskap imponerer den tidligere storkeeperen.

Tottenham har virkelig blitt å regne som et av topplagene i Premier League. De siste to sesongene har klubben fra Nord-London endt på fjerde- og femteplass i ligaen – nå har de fått sin beste sesongstart på 45 år.

Etter mandagens 2-0-triumf over Aston Villa, har Spurs åtte seiere på elleve kamper. Tilsvarende start har Lilywhites kun hatt fem ganger tidligere, sist i 1966/1967, og ved alle anledninger har de avsluttet sesongen blant de fire beste.

Les også: Adebayor showet med brassespark

TV 2 Sportens fotballekspert, Erik Thorstvedt, mener Villa-kampen illustrerer hvorfor Harry Redknapps mannskap nyter stor suksess om dagen.

– Det er bare helt klasse. De rundspiller Aston Villa noe så sinnssvakt. Det er jo noe som heter «Pass them to death». Jeg lurer på hvordan Villa-spillerne følte seg, for de ble bare løpende mellom, sier Thorstvedt til TV 2 Sporten.

Friskmelder høyresiden
Ikke nok med at poengfangsten er sterk – så langt denne sesongen har Tottenham scoret to mål eller mer i ni kamper på rad. Den tidligere Tottenham-keeperen mener gamleklubbens nye spillestil er en av hovedårsakene til de siste årenes opptur.

572461

– De har en fin kombinasjon i spillet sitt, i og med at de kan spille possession og samtidig har folk som gjør at de kan eksplodere i høyt tempo når som helst. Jeg kan ikke huske å ha sett et Tottenham-lag som spiller så bra, sier eksperten, som mener manager Redknapp har funnet svar på et par nøkkelspørsmål.

– Høyrebacken har lenge vært en problemposisjon, men der har Kyle Walker vært glitrende. Også Aaron Lennon er i kjempeslag om dagen, så høyresiden er sterkere enn på lenge.

IMPONERER: Tottenhams høyreback har vært god i Premier League, og har også debutert for England. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
IMPONERER: Tottenhams høyreback har vært god i Premier League, og har også debutert for England. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Må heve seg mot topplagene
Men selv om det ser lyst ut i Nord-London om dagen, har Thorstvedt et par ting å sette fingeren på.

– Det gjenstår å prestere mot de beste lagene. Det har alltid vært Tottenhams akilleshæl. De slo jo Liverpool, men vi må ikke glemme at de etter hvert spilte mot ni mann. Og begynnelsen på sesongen var helt forferdelig (0-3 for Manchester United, og 1-5 for Manchester City). I tillegg føler jeg at de mangler en kombinasjonsspiller på topp. En type som Sergio Agüero ville passet veldig godt sammen med Emmanuel Adebayor.

Kan det bli gull?
Tottenham ligger for øyeblikket på tredjeplass på tabellen, med 25 poeng. Dermed har de ni poeng opp til ligaleder Manchester City, som har én kamp mer spilt, men det hindrer ikke enkelte Spurs-fans i å ta ordet «gull» i sin munn.

– Enkelte snakker om seriegull. Foreløpig stiller de litt bak City i køen. United har kanskje fått litt bra betalt, og har en del 1-0-seiere nå, men de er jo sånn United er. Det blir vanskelig å komme foran dem, sier Thorstvedt, som imidlertid tror det er fullt mulig å holde dagens tredjeplass ut sesongen.

– Arsenal har kommet seg, men hadde en grusom start. Chelsea har problemer, og per dags dato er Tottenham et bedre lag enn Liverpool. Likevel; sesongen er lang og mye kan skje. Tottenham-supportere er vant med mye tenners gnissel og dype daler, så man skal ikke bli for storforlangende.

572447