Når katten er borte danser musene på bordet. Se værrepresentatør Ane Nyrerød vikariere for TV kokk Wenche Andersen.  (Foto: God morgen Norge)
Når katten er borte danser musene på bordet. Se værrepresentatør Ane Nyrerød vikariere for TV kokk Wenche Andersen. (Foto: God morgen Norge)

Se TV 2-værdame Ane Nyrerød steppe inn som TV-kokk

Plutselig sykdom gjorde at God morgen Norge sto uten TV-kokk på direkten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med den faste God morgen Norge-kokken Wenche på ferie og en syk reservekokk måtte værrepresentatør Ane Nyrerød til pers. Den kreative damen tok seg en tur på Wenches bakkjøkken for å finne ingredienser nok til å kokkelere på direkte morgen-tv.

Se hvem Vår Staude foreslår som stand-in for Wenche

Dette er de nye programlederne i God morgen Norge

Se VIDEO fra bakkjøkkenet til Wenche over!

– Dette laget jeg første gang da jeg var student i USA, forteller værrepresentatør Ane Nyrerød, som fikk tipset fra den populære, amerikanske livsstilsguruen Martha Stewart.

Les også: Sluttet i jobben for å bake cupcakes

Les også: Dette er «Norges vakreste hjem 2011»

Signe Tynning og Ane Nyrerød snoker på TV 2-kokken Wenche sitt bakkjøkken for å finne ingredienser til dagens rett...  (Foto: God morgen Norge)
Signe Tynning og Ane Nyrerød snoker på TV 2-kokken Wenche sitt bakkjøkken for å finne ingredienser til dagens rett... (Foto: God morgen Norge)

Slik gjør du det:

Skjær opp appelsiner i tynne skiver.

Du kan også bruke grapefrukt, blodappelsin, mandarin, sitron eller andre sitrusfrukter.

Fruktskivene legges på en rist i ovn forvarmet til mellom 75 - 100 grader.

Jo lavere temperatur, jo lengere må fruktskivene tørke.

La frukten tørke i 2-4 timer – lengden avhenger tykkelsen på fruktskivene.

Frukten bør tørke så lenge som mulig uten å bli brent. Den må være helt tørr!

Lag en billig adventspakkekalender

Anes tips:

  • Legg frukten på et tørkepapir for å trekke ut fuktigheten.
  • Hvis du ikke skal spise den tørkede frukten kan du strø salt på frukskivene for at de skal tørke fortere.

Les også: Her er årets julegave

Dette kan du bruke de tørkede fruktskivene til:

Tørkede appelsiner kan brukes til så mangt. Signe Tynning og Ane Nyrerød er i det kreative hjørnet og lager pynt og snaks av sitrusfrukter.  (Foto: God morgen Norge)
Tørkede appelsiner kan brukes til så mangt. Signe Tynning og Ane Nyrerød er i det kreative hjørnet og lager pynt og snaks av sitrusfrukter. (Foto: God morgen Norge)

Pynt til julegavene. Pakk gavene i avis- eller gråpapir og tre tørket frukt på gavesnøret.

Pynt til glass. Dypp kanten på glasset i appelsinsaft. Dypp så kanten i sukker. Fest en tørket appelsin på glasset.

Julelenke. Tre tørkede fruktskiver og kongler på et snøre.

Snacks. Tørket frukt smaker godt som sunt snacks.

Les også:

Se Michael Winslow kupper været

Reporter fikk tatovert en ørn på direkten